Piskavica: Muzej nam je stigao u goste! (FOTO/VIDEO)

Piskavica: Muzej nam je stigao u goste! (FOTO/VIDEO)

Stigao je muzej u goste. U Donju Piskavicu. Tamo su ih mališani, njihovi učitelji, nastavnici i rukovodstvo škole domaćinski dočekali. Bila je to odlična prilika da se Muzej predstavi  đacima iz seoskih  sredina,  posebno onim mališanima koji nikada još u muzeju nisu bili

U Muzeju Republike Srpske prezadovoljni. Kažu da su oduševljeni djecom, prvenstveno   pažnjom kojom su pratili predavanje, pitanjima mališana. Projekat je kaže muzejski savjetnik i pedagog Nataša Nogo,  prilika da se djeci iz seoskih sredina približi rad muzejskih radnika i sam muzej.

– Dakle, kolega Vladimir Đukanović, muzejski savjetnik i etnolog, i ja posjećujemo banjalučke  škole, idemo im u goste,  upoznajemo sa istorijatom Muzeja,da uradimo prezentaciju i upoznamo malo bliže sa njima, a sve kako bi rezultat naše posjete bio njihov dolazak – rekla je Nogo.

Učenici će, kako ona kaže, dolaziti organizovano, autobusima u Muzej te će imati stručno vođenje kroz samu izložbenu postavku Muzeja, a obići će odjeljenja u Muzeju.

– Takođe, učenike očekuje prezentacija ili predavanje o zmijanjskom vezu i kratki kviz o istorijatu Muzeja – rekla je Nogo.

Sjajna je ovo priča, saglasni su i u Muzeju Republike Srpske i đaci, koji su imali priliku naučiti i kako se treba prilikom posjete muzejskim prostorijama ponašati, šta sve tamo mogu vidjeti i doživjeti. Sada ih čeka posjeta muzeju.

U Muzeju nam rekoše da je ovo projekat, kojeg je podržala banjalučka gradska uprava, a sljedeće druženje sa đacima iz banjalučkih škola zakazaše u selu Kola na Manjači.

Elta TV

CATEGORIES
Share This