Mihajilica reagovao na Milanovićevu izjavu „Srpska je postala zona hrvatskog uticaja zahvaljujući Dodiku“

Mihajilica reagovao na Milanovićevu izjavu „Srpska je postala zona hrvatskog uticaja zahvaljujući Dodiku“

Dok se Milorad Dodik hvali savezništvom sa Hrvatskom i Zorajom Milanovićem, hrvatski predsjednik se sa nostalgijom sjeća savezništva sa tzv. Armijom BiH i njihovih zajedničkih vojnih akcija.

Poručio je ovo član Predsjedništva PDP, Milanko Mihajilica, reagujući na izjavu predsjednika Hrvatske  Zorana Milanovića, koji je na obilježavanju 28. godišnjice vojne operacije „Cincar“, u kojoj su snage Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), zajedno sa Armijom BiH, zauzele dijelove Kupresa koje su do tada pod kontrolom držale srpske snage, da je to bilo „vrijeme sloge i zajedništva“ Bošnjaka i Hrvata i „velike podrške koju je Hrvatska davala operacijama oslobođenja“

– Sa nostalgijom se Milanović sjeća da su zajedno 1995. godine bili nadomak Banjaluke, a sada se u ovom gradu, po nalogu SNSD vlasti, zaustavlja saobraćaj kada nakon proslave zločinačke operacije „Maestral“ ide u privatnu posjetu na Dodikovo bakinačko imanje. Dok smo za Milanovića kao narod šaka jada, on je ovdje dobrodošao gost, a sve „zahvaljujući“ podaničkoj politici režima prema hrvatskim interesima – rekao  Mihajilica.

On se osvrnuo i na dio Milanovićeve izjave da je BiH „dejtonski međunarodni ugovor o podjeli uticaja“.

– Paradoksalno, zbog djelovanja ovog režima na čelu sa agentima njihovih interesa, Republika Srpska je postala zona hrvatskog uticaja. Hrvatski zvaničnici nas mogu karakterisati „šakom jada“, zabranjivati da predsjednik Srbije posjeti najveće srpsko stratište Jasenovac, Hrvatska može graditi odlagalište nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori i tako ugrožavati naše živote, a da se na sve to ovdašnji režim saginje glavu i još veliča navodno savezništvo sa njima –  poručuje Mihajilica.

Srpska info

CATEGORIES
Share This