Braća Kojadinović darovali šamački Dom zdravlja: SVE ZA BOLJU DIJAGNOSTIKU

Braća Kojadinović darovali šamački Dom zdravlja: SVE ZA BOLJU DIJAGNOSTIKU

Braća Miroslav i Zlatko Kojadinović, koji žive i rade u Njemačkoj, darovali su danas EKG aparat i uniforme za medicinske radnike Domu zdravlja Šamac vrijednosti 15.000 KM.

Miroslav Kojadinović, poznati humanista i privrednik, rekao je da je na prijedlog ljekara Želimira Neškovića doniran ovaj medicinski aparat.

-Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da obradujem na ovaj način građane i zdravstvene radnike opštine Šamac kojima želim da što manje koriste ovaj aparat-istakao je Kojadinović.

On je najavio da će i u narednom periodu dolaziti u posjetu  ovoj posavskoj opštini i prenio pozdrave svoj brata Zlatka  koji je sveštenik u njemačkom gradu Ninbergu.

Direktorica Doma zdravlja Šamac Lepa Trivić zahvalila je darodavcima braći Kojadinović istakavši da od sada ova zdravstvena ustanova ima sedam EKG aparata.

-Ovaj aparat će poboljšati rad naših službi ali i brigu o zdravlju naših pacijenata. Ukupno imamo više od 10.000 korisnika koje pokriva Dom zdravlja Šamac-rekla je Trivićeva koja je zahvalilla načelniku Šamca Đorđu Milićeviću i ljekaru Želimiru Neškoviću za sve što čine za ovu zdravstvenu ustanovu.

Načelnik šamca Đorđe Milićević podsjetio je da se Miroslav Kojadinović dokazao kao humanista širom Srpske i zahvalio njemu i njegovom bratu Zlatku na današnjoj donaciji i istakao da su Kojadinovići  pravi primjer kako se voli svoj rod i otaždbina.

-Zadovoljstvo je što smo ugostili Kojadinovića i upoznali ga sa načinom funkcionisanja našeg Doma zdravlja koji bilježi pozitivne finansijske poslovne rezultate-rekao je Milićević.

Jedan od inicijatora današnje donacije ljekar Želimir Nešković rekao je da je najvažnija briga o pacijentu a ovaj EKG aparat će poboljšati i ubrzati dijagnostiku.

Nešković je pojasnio da se radi o EKG aparatu poznatog proizvođača vrijednog 15.000 KM.

-Ovdje je jako dobra organizacija a odlično je i infrastrukturno uređen ovaj Dom zdravlja koji bilježi pozitivne rezultate-zaključio je Nešković.

ISTOK

CATEGORIES
Share This