Sindikalna organizacija RiTE Gacko potrošila nevjerovatnih 2 miliona KM!

Sindikalna organizacija RiTE Gacko potrošila nevjerovatnih 2 miliona KM!

Sindikalana organizacija Rudnika i termoelektrane Gacko na čelu sa Željkom Tepavčevićem potrošila je u prošloj godini skoro 2 miliona KM.

Na Skupštini sindikalne organizacije Rudnika i termelektrane Gacko jedna od dvije tačke dnevnog reda je bio i finansijski izvještaj za 2023. godinu. Podaci do kojih je došao naš portal pokazuju da je izvještaj na tri strane dostavljen članovima skupštine i da iznosi astronomskih 1.883.676,98 KM.

Predsjednik Sindikalne organizacije Željko Tepavčević je inače i predsjednik lokalnog odbora DNS-a, a zanimljivo je da raspolaže tolikom količinom novca, možda čak i većom od načelnika Opštine. Bilo bi logično postaviti pitanje kako jedan predsjednik sindikata može da bude i predsjednik političke partije, ali u ovoj i ovakvoj zemlji je sve moguće! Jer se radi o čistom sukobu interesa i mogućoj zloupotrebi uticaja.

Za naš portal je kratku izjavu dao član Skupstine Dejan Bjeloglav koji je inače predsjednik Narodnog Fronta u Gacku i on je jedini koji nije glasao za ovaj izvještaj. Bjeloglav je rekao da mu je „van pameti metodom slučajnog uzorka izvršiti kontrolu nad ovolikom količinom novca“, kao i da je bio protiv usvajanja ovog izvještaja jer se „uopšte ne vidi krajnji korisnik novčanih sredstava“.

ISTOK

CATEGORIES
Share This