Pronašao novčanik pun para: Bijeli luk pomogao da otkrije čiji je

Pronašao novčanik pun para: Bijeli luk pomogao da otkrije čiji je

Za mladog taksistu iz Niša Mladena Ganić nije bilo dileme šta treba da uradi kada je u svom vozilu našao ostavljenu torbicu prepunu novca.

Njegov gest naišao je na opšte oduševljenje javnosti, a gomila lijepih komentara ne prestaje da se niže na njegov račun.

Iako bi ovakva priča trebalo da bude sasvim uobičajena, u današnje vrijeme i nije baš tako. Kada je mladi 23-godišnji taksista Mladen Ganić pronašao torbicu punu novca, riješio je da uradi sve kako bi osobi koja ga je izgubila, vratio.

„Nekih dva sata posle te žene koja se vozila, bacio sam pogled pozadi i vidio neku crvenu torbicu. Kad sam ju otvorio, bio sam zatečen i vidio sam da ima dosta novca unutra. Sačekao sam obaveštenje od centrale da vidim da li neko traži svoj izgubljen novčanik, ali ništa se nije desilo do sutra dan“, priča Mladen Ganić.

Ipak, od potrage za pravom osobom nije odustao.

„Sutradan sam objavio na grupi ‘Izgubljeno-nađeno Niš’ da sam pronašao novčanik u kome nema dokumenata, već samo novac, ali i jedna specifična stvar, bez koje nisam hteo da je vratim pravim vlasniku. Samo je vlasnik znao šta je unutra“, kaže Ganić.

Foto: Screenshot / Prva TV
Foto: Screenshot / Prva TV

Prošlo je nekoliko sati, kada se pravi vlasnik javio.

„Rečeno je šta ima u novčaniku. Javila se žena, zvala je centralu taksija i rekla da je izgubila novčanik. Dobio sam njen broj, pozvao sam je i našli smo se. Novac joj je bio vraćen. Rekla je da joj je novac potreban za lečenje, bolesna je skuplja ga. Mislim da svako treba da uradi isto što i ja“, kaže taksista Ganić.

Ljudi uglavnom ne veruju da postoji neko ko bi vratio novac, pa su kaže, njegovim postupkom oduševljeni.

„Čestitaju mi, šalju podršku…“, kaže skromno ovaj mladić.

Inače, tajanstveni predmet koji se nalazio u novčaniku i koji je Mladenu poslužio da nađe pravu vlasnicu bio je, vjerovali ili ne – bijeli luk!

(Kurir.rs/Blic)

CATEGORIES
Share This