Bizarna situacija: Morali zakucati u svoj koš da bi ostali u trci za Olimpijske igre

Bizarna situacija: Morali zakucati u svoj koš da bi ostali u trci za Olimpijske igre

Bizarna situacija dogodila se na utakmici Gruzije i Filipina u košarkaškim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Gruzija je morala pobijediti barem 19 razlike kako bi prošla u dalju fazu takmičenja, no tri sekunde prije kraja vodila je tek dva razlike, a Filipinci su imali za izvesti jedno slobodno bacanje.

Gruzijanci su se tada dosjetili zanimljivog rješenja. Ako filipinski košarkaš promaši slobodno bacanje, Gruzija bi mogla sama sebi dati koš i tako odvesti utakmicu u produžetak gdje bi dobila dodatnih pet minuta za pokušati stvoriti prednost od 19 razlike. Bio bi to vrlo težak zadatak, ali kakva-takva šansa bi postojala.

Filipinac Kris Njusam je zaista promašio slobodno bacanje, a gruzijanski centar Goga Bitadze je znao što mu je činiti – mora zabiti na svoj koš. To je i pokušao napraviti tako što je išao na zakucavanje nakon što je uhvatio skok, ali je promašio.

Imao je centar Orlando Medžika možda i vremena za još jedan pokušaj, ali se ipak pomirio s rezultatom, prenosi Sportklub.

Polufinale turnira u Rigi tako su izborili domaćin Latvija i Filipini, a uz njih su to u drugoj grupi napravili Brazil i Kamerun.

CATEGORIES
Share This