Kauč od tjestenine i sofa od kokica, umjetnica od običnih predmeta stvara nadrealno

Kauč od tjestenine i sofa od kokica, umjetnica od običnih predmeta stvara nadrealno

Umjetnica Gab Bois na svom Instagram profilu dijeli nadrealne fotografije na kojima obični predmeti postanu potpuno jedinstveni izgubivši svoje prvobitno značenje

Njen Instagram profil predstavlja kolekciju prekrasno čudnih fotografija koje su nastale pretvarajući i spajajući banalne predmete iz života u zabavne i nesvakidašnje predmete.

Za magazin “Colossal” je rekla da inspiraciju pronalazi u svakodnevnim i nasumičnim situacijama i predmetima. Svoj rad temelji na vlastitoj mašti i snovima kako bi stvorila što autentičnija remek umjetnička djela. Rezultat su fotografije običnih predmeta koji Boisinom kreacijom potpuno izgube prvobitno značenje. I izgledaju fantastično!

Na Instagram profilu ove umjetnice okrit ćete kako izgleda maleni kauč od tjestenine ili sofa od kokica. Bois se često koristi hranu kao inspiraciju stavljajući je na mjesta gdje ne bi trebala biti. Zanima vas kako izgleda štikla u obliku telefona? Ili upaljač iz kojeg umjesto vatre izlazi voda? Ako želi postići nadrealnu harmoniju između ljudskog tijela i predmeta, Gab Bois je najčešće model sama sebi.

“To što sam vlastiti subjekt daje mi osjećaj kontrole koji ne bih imala s modelom“, kaže Bois.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This