Godišnjica tragedije kod Posušja: Osmoro mladih stradalo čekajući Novu godinu

Godišnjica tragedije kod Posušja: Osmoro mladih stradalo čekajući Novu godinu

Osmoro mladih ljudi starih svega 19 godina nastradalo je prije dvije godine kada su se čekajući Novu godinu u vikendici ugušili ugljen-monoksidom iz agregata za struju u Tribistovu kod Posušja u BiH.

U nezapamćenoj tragediji osam prijatelja zajedno je otišlo u smrt – Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić. Da se nešto dešava u vikendici primjetili su njihovi prijatelji kojima je bilo čudno zašto niko od tinejdžera ne izlazi iz kuće, a nakon nekoliko poziva nije bilo ni odgovora. Kada su ušli u kuću, koja je pripadala porodici jednog od nastradalih zatekli su jeziv prizor, a kako su tada izvještavali tamošnji mediji, mladići i djevojke otrovali su se na spavanju.

„Kobne večeri nastradali tinejdžeri su sa još šest prijatelja proslavljali Novu godinu u vikendici u kojoj su nađeni mrtvi. Pre tragedije bili su vidno raspoloženi, uživali su u druženju, muzici, hrani i piću, ali sve se to zauvek promenilo za nekoliko sati“, kaže sagovornik i dodaje:

„Šest tinejdžera je nakon proslave otišlo da spava u drugu vikendicu, koja se nalazila u neposrednoj blizini. Pozdravili su se sa prijateljima i to je nažalost, bio i poslednji put da ih vide“.

Kako su tada izvještavali lokalni mediji, prijatelji su se prvog dana nove godine zabrinuli jer im prijatelji nisu odgovarali na poruke i pozive.

„Zabrinuli su se za njih, ali nisu očekivali ovakav jeziv ishod, već su mislili da se prijatelji šale s njima. Kada su ušli u kuću zatekli su ih kako leže u krevetima. Približili su im se i počeli da ih bude, ali su njihovi prijatelji već bili odavno mrtvi“, podsjeća sagovornik i dodaje:

„Počeli su da vrište i plaču, nisu znali šta ih je snašlo. Pozvali su njihove porodice, policiju i Hitnu pomoć koji su odmah došli na lice mesta“, kaže sagovornik.

Dodaje da su nažalost, ljekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt mladih. Obdukcija je utvrdila da je smrt osmoro prijatelja nastupila nakon što su se otrovali gasom.

„Agregat pomoću kojeg su se grejali nalazio se u ostavi na severnoj strani vikendice. U toj prostoriji jedna vrata su bila zatvorena, druga odškrinuta, a prozor se nalazio prekoputa prostorije u kojoj su tela nađena. Na uviđaju je utvrđeno da je prozor bio poluotvoren, pa se veruje da su ugljen-monoksid i izduvni gasovi na taj način ušli u sobu i ugušili mlade“, rekao je tada sagovornik medija i dodao da je scena kada su roditelji stradale djece došli i vidjeli šta ih je snašlo bilo izizetno potresno.

(Kurir)

CATEGORIES
Share This