Ministarstvo pravosuđa SAD traži podizanje još jedne optužnice

Ministarstvo pravosuđa SAD traži podizanje još jedne optužnice

Ministarstvo pravosuđa SAD traži od saveznog sudije da optuži bivšeg predsjednika Donalda Trampa za nepoštivanje suda jer se nije pridržavao sudskog naloga izdanog ovog ljeta kojim mu se naređuje da preda zapise označene kao povjerljivi, tvrdi CNN.

Do ovoga dolazi nakon što je Trampov pravni tim rekao da je proveo pretrage na četiri lokacije neposredno prije Dana zahvalnosti, pronašavši dva dokumenta s oznakama tajnosti u skladištu na Floridi.

Trampov tim predao je ta dva dokumenta FBI i objavio saveznom sudiji u Vašingtonu, te su izjavili da vjeruju da Tramp sada poštuje sudski nalog star 6 mjeseci.

Ali Ministarstvo pravosuđa nije se složilo s tim. U eskalaciji prošle sedmice, tužioci odjeljenja su rekli su glavnoj sutkinji Beril Hauel koja nadzire postupke tamošnje savezne velike porote, da istrage nisu bile zadovoljavajuće. Postupak za nepoštivanje suda pred Hauel je pod pečatom.

Tramp odbacuje rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine: Ogromna prevara ove vrste i razmjera dopušta ukidanje svih pravila

Postupak pojačava pritisak na Trampa jer se suočava s mogućom kaznenom odgovornošću u istrazi dokumenata Mar-a-Lago koju vodi posebni tužilac Džek Smit.

Takođe dodaje još jedno poglavlje u tekućoj borbi saveznih dužnosnika da povrate vladine zapise, posebno one koji sadrže tajne nacionalne sigurnosti od Trampa nakon što je njegova administracija završila, prenosi Avaz.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This