Petković ističe da će Beograd razmotriti povratak do 1.000 bezbjednosnih snaga

Petković ističe da će Beograd razmotriti povratak do 1.000 bezbjednosnih snaga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je sinoć da će Beograd razmotriti povratak do 1.000 bezbjednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije prema Rezoluciji 1244 nakon što je albanska policija izvršila upad na sjever Pokrajine.

og naroda sa Kosova i Metohije, želimo da sačuvamo naš narod, nećemo dozvoliti da naš narod strada – naglasio je Petković u vanrednom obraćanju na konferenciji za novinare.

Petković je rekao da je albanska policija iz pet regiona južno od Ibra izvršila je upad na sjever Kosova i Metohije iako prema Briselskom sporazumu tu ne mogu da budu.

On je rekao da je na sjever ušlo do 350 policajaca, među kojima su neki sa pancirima i pripadnici ROSU pod punom ratnom opremom i sa oklopnim vozilima.

Petković je rekao da je policija blokirala cijeli grad i da su se stacionirali u mješovitim naseljima u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a kao navodni razlog za sve ovo je to što su Albanci koji žive u tim sredinama uplašeni.

On je naveo da će poslije ovoga uslijediti značajne promjene i kada je riječ o procesu normalizacije i dijalogu, te da će o tome govoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Svi se prave ludi i dopuštaju Kurtiju da ide u ovakve akcije – rekao je Petković i poručio gospodi sa Zapada da ne budu iznenađeni odlukama Beograda.

On je dodao da su na sve ovo upozoravali, ali da je Kurti nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama s ciljem okupacije sjevera Kosova i Metohije.

FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Petković je podsjetio da je danas Kurtijeva policija maltretirala porodicu Petrović, vlasnike vinarije u Velikoj Hoči od kojih su oduzeli vino, kao i da je vozilo ROSU ušlo u dvorište vrtića u Leposaviću.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This