„Gurnuo me je u kabinu i silovao“ Počelo suđenje Donaldu Trampu, kolumnistkinja iznijela detalje

„Gurnuo me je u kabinu i silovao“ Počelo suđenje Donaldu Trampu, kolumnistkinja iznijela detalje

Spisateljica E. Džin Kerol koja je optužila Donalda Trampa da ju je silovao prije gotovo 30 godina svjedočila je u srijedu na suđenju u Njujorku, gdje je porotnicima rekla da ju je bivši predsjednik seksualno napao i zatim oklevetao laganjem o tom slučaju.

Ovdje sam zato što me je Donald Tramp silovao. Kada sam pisala o tome, lagao je i rekao da se nije dogodilo. Lagao je i uništio moju reputaciju. Ovdje sam da bih pokušala da se vratim svom životu – rekla je E. Džin Kerol u federalnom sudu na Menhetnu.

Kerol, bivša kolumnistkinja časopisa „El“ (Elle), traži odštetu od Trampa, koji je vodeći kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke. Iznos odštete još nije poznat.

Kerol tvrdi da je Trampa srela u robnoj kući Bergdorf Gudman na Menhetnu krajem 1995. ili početkom 1996. godine, da ju je pozvao da ide sa njim u kupovinu ženskog donjeg veša, i da su se međusobno zadirkivali da nešto probaju. Kerol kaže da su završili u jednoj od kabina za presvlačenje, da je Tramp pribio uza zid i silovao, prije nego što je uspjela da se oslobodi i pobjegne.

“Ne sejćam se da li sam mu rekla ‘ne’”

Na pitanje advokata, na suđenju u srijedu, da li je Trampu rekla „ne“, Kerol je odgovorila: Ne sjećam se da sam to rekla. Možda jesam.

Kerol je dodala da je u to vrijeme krivila sebe i da je strahovala da će izgubiti posao, te da će joj se Tramp osvetiti ako ga prijavi. Poručila je da trpi dugoročne posljedice da i više ne može da bude u „romantičnoj vezi“.Tramp ne prisustvuje suđenju, niti je na to obavezan. Riječ je o civilnoj parnici što praktično znači da, bez obzira na ishod, Tramp neće ići u zatvor.

Bivši predsjednik nastavio je da u srijedu kritikuje Kerol na svojoj društvenoj mreži, zbog čega je sudija upozorio da bi mogao da se suoči sa dodatnim pravnim problemima ako nastavi da govori o slučaju.

– Da li iko vjeruje da bi tada gotovo 60-godišnju ženu koju nisam poznavao uveo u malu kabinu sa ulaza u veoma prometnu robnu kuću (a imajući u vidu da sam, u najmanju ruku, veoma poznat)? Nije vrištala? Nema svjedoka? Niko to nije vidio? – napisao je Tramp.

Optužbe kolumnistkinje je nazvao „prevarom“ uz poruku da je riječ o „lažnoj priči i lovu na vještice“, prenosi Blic.

CATEGORIES
Share This