Lažni doktor godinama varao pacijente: „Liječio“ na hiljade ljudi, uključujući i oboljele od raka

Lažni doktor godinama varao pacijente: „Liječio“ na hiljade ljudi, uključujući i oboljele od raka

Čovjek iz Kalifornije liječio je hiljade pacijenata, uključujući i osobe sa rakom, bez medicinske dozvole, tvrde tužioci, sve dok ga nije uhvatio tajni istražitelj.

Stefan Gevorkian (44) radio je kao ljekar na svojoj klinici u južnoj Kaliforniji.

– Tamo je liječio hiljade pojedinaca – navodi se u saopštenju Okružnog tužioca Los Anđelesa.

“Doktor“ je otkriven nakon što je tajni službenik posjetio kliniku u novembru jer je dobio dojavu da “navodno nije uspio da precizno riješi abnormalne nivoe hormona koji bi mogli da ukažu na ozbiljno zdravstveno stanje“.

On je optužen po pet tačaka za bavljenje medicinom bez dozvole.

Advokati lažnog doktora negiraju optužbe tužioca, tvrdeći da svaka sugestija da se on lažno predstavlja kao ljekar u pokušaju da obmane i liječi pacijente je očigledno lažna. Na svojim društvenih mrežama, kliniku je opisao kao kliniku alternativne medicine specijalizovanu za intravensku vitaminsku terapiju.

– On je radio testove krvi pacijenata, savjetovao ih o tretmanima i nudio liječenje ozbiljnih stanja – navodi se u saopštenju za štampu.

Nejasno je šta je prvo privuklo pažnju policije, međutim, jedna pacijentkinja dovela je u pitanje legitimnost doktorske titule prije nekoliko godina.

– Mislim da je doktor prevarant. Jedina stvar koja je ispravna sa mojim analizama krvi je nivo vitamina D. Šta dođavola? Sjedim ovdje i gledam svoju procjenu za tretmane koja košta nešto manje od 5.000 dolara – napisala je Nikol B. 2021. godine, piše Dejli mejl.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This