Borenović potpisao sporazum o saradnji sa PUP RS

Borenović potpisao sporazum o saradnji sa PUP RS

Predsjednici PDP i Partije ujedinjenih penzionera, Branislav Borenović i Slavko Pejić, danas su potpisali Sporazum o saradnji PDP i PUP RS koji podrazumijeva, pored zajedničkih političkih programskih opredjeljenja, saradnju za Lokalne izbore 2024. i Opšte izbore 2026. godine.

– Današnje potpisivanje sporazuma je jako važno za naredni period, čime pokazujemo da smo jasno opredijeljeni da radimo na poboljšanju položaja najstarije, penzionerske, populacije, koja čini skoro trećinu populacije u Republici Srpskoj. Pored toga, PUP podržava politike PDP koje se tiču borbe protiv korupcije i kriminala, ekonomski razvoj, demografsku obnovu i sve ono što će Republiku Srpsku učiniti snažnom i razvijenom zemljom – rekao je Borenović i istakao da će dvije stranke u narednom periodu politički i organizaciono raditi na implementaciji sporazuma.

Borenović kaže da će PDP i PUP pokazati da u Republici Srpskoj ima mjesta za ozbiljne, odgovorne, razumne, racionalne i strateški važne politike kada je u pitanju položaj penzionera.

Slavko Pejić, predsjednik PUP, naveo je da je ova partija ranije bila parlamentarna, ali da je koalirajući sa vladajućim strukturama izgubila taj status, koji nastoje da vrate.

– Velika nam je čast što smo potpisali sporazum o saradnji sa jednom najvećom opozicionom partijom, koja ima toliko mladih ljudi sa velikim iskustvom i kojoj vjerujemo. Vjerujemo zato što ispunjavaju obećanja, što je pokazala gradska vlast u Banjaluci, koja je svojim radom u ovom mandatu doprinijela boljem položaju penzionera u ovom gradu.

Biće izgrađemo centralno spomen obilježje, što mnogo znači boračkoj populaciji od kojih su danas većina penzioneri i naši članovi.

Obezbijedili su besplatan javni prevoz, besplatnu legalizaciju objekata i na tome smo zahvalni gradonačelniku Stanivukoviću – poručio je Pejić, dodajući da njihov glas ide za dostojanstvo penzionera, a da je to glas PDP-u, te da će se truditi da PDP osvoji vlast u što više opština u Srpskoj.

Istakao je da poruke iz vlade i od predsjednika o dobrom položaju penzionera ne stoje i da su, kako kaže, nakaradne.

Draško Stanivuković, potpredsjednik PDP i gradonačelnik Banjaluke je istakao iskrenu podrđku između PUP i PDP.

– Inspiriše me činjenica što je jedan od podstreka za potpisivanje ovog sporazuma upravo naši rezultati u Banjaluci. Mnogo mi znači podrška najmudrije generacije, generacije sa najviše iskustva. Kada sam prvi put izrekao jedan svoj san u vidu obećanja, a to je da ćemo obezbijediti doživotan besplatan javni prevoz penzionerima iz Banjaluke, mnogi su se smijali. Mi smo, s druge, strane rekli da ćemo osim toga penzionerima omogućiti i povoljniju kupovinu, što na godišnjem nivou znači da od te uštede imate dvije penzije, a od prevoza i treću.

Zahvaljujući našim mjerama penzioneri u Banjaluci imaju dodatno tri penzije – rekao je Stanivuković, koji je naglasio da mu je drago što se slučajno desilo da se danas dodijeljuju i prve kartice za besplatan prevoz i potpisuje sporazum sa PUP, kojima se zahvalio za podršku.

Istakao je da neki penzionerima daju jednokratne pomoći, a gradska administracija doživotne povlastice, što je ogromna razlika.

(BN) Foto: PDP

CATEGORIES
Share This