„Duhovni pastiri su uvijek bili uz narod“ Vladimir Putin čestitao Vaskrs pravoslavnim hrišćanima

„Duhovni pastiri su uvijek bili uz narod“ Vladimir Putin čestitao Vaskrs pravoslavnim hrišćanima

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Vaskrs Rusima i pravoslavnim hrišćanima i istakao stvaralački i plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih crkava.

Važno je istaći stvaralački, plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih vjeroispovijesti, usmjerenih na očuvanje našeg bogatog istorijskog, kulturnog, duhovnog naslijeđa, jačanja institucije porodice, vaspitanja omladine, uspostavljanja u društvu takvih trajnih vrijednosti i moralnih smjernica kao što su briga za bližnje, milosrđe i saosjećanje. Duhovni pastiri su uvijek bili uz narod. I danas, suočeni sa ozbiljnim izazovima, hrišćanske vjerske organizacije pružaju djelotvornu, nesebičnu pomoć onima kojima je potrebna podrška i pažnja – navodi se u poruci ruskog predsjednika.

PROČITAJTE JOŠ

Putin je napomenuo da proslava Vaskrsa u Rusiji ima bogatu duhovnu tradiciju koja ujedinjuje milione ljudi, prenosi se sa generacije na generaciju i inspiriše dobra djela i težnje, prenosi Sputniknews.com.

Putin je zajedno sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom prisustvovao noćnoj vaskršnjoj službi u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Službu je služio patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

CATEGORIES
Share This