Vučić: Prikupljen 9.401 komad naoružanja (VIDEO)

Vučić: Prikupljen 9.401 komad naoružanja (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je do sada, u akciji prikupljanja legalnog i nelegalnog oružja, prikupljen 9.401 komad naoružanja, više od 400.000 komada municije i 884 eksplozivnih sredstava, od čega 711 bombi i zolja.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom rekao da je to mnogo više oružja nego što je prikupljeno 2015, 2016, 2017. i 2020. godine.

Istakao je da niko neće trpiti posljedice zbog predaje oružja.

– Ponosan sam na ono što smo u prethodnim danima zajedno sa građanima Srbije uspjeli da uradimo. Nastavljamo i dalje u skladu sa mjerama koje smo donijeli. Mnogo oružja su ljudi već donijeli – kaže Vučić.

Dodaje, da su spremni da ispune zahtjeve roditelja.

– U potpunosti smo spremni da ispunimo sve zahtjheve roditelje, angažovaćemo i svjetske stručnjake, sa onima koji su imali slične slučajeve, za podršku djeci koja će imati postraumatske posljedice. Razgovaraćemo i sa roditeljima i djecom i na koji način da uredimo učionicu na koji način da je uredimo da to bude spomen soba. Angažovali smo i Institut za mentalno zdravlje, koji će pričati i pomoći djeci i roditeljima, svima koji se danas osjećaju ugroženima. Angažovaćemo svЈetske stručnjake, UNICEF ima najbolje.Zadovoljan sam onim što smo uspjeli da postignemo stanjem policajaca u školama. Svi se osjećaju neuporedivo sigurniji – dodaje Vučić.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This