Zvezda može do šeste uzastopne titule i prije plej-ofa

Zvezda može do šeste uzastopne titule i prije plej-ofa

 

Za taj podvig “crveno-bijelima” je potrebno da Čukarički i TSC ne budu pobjednici utakmica posljednjeg kola regularnog dijela sezone i da na svom stadionu budu bolji od Radničkog iz Kragujevca.

Do kraja regularnog dijela fudbalske sezone u Srbiji ostalo je još jedno kolo. Borba za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona nastaviće se u plej-of nadmetanju Superlige Srbije.

Za viceprvaka konkurentne su čak pet ekipe – TSC, Čukarički, Partizan, Vojvodina i Novi Pazar.

Foto: Novosti

Pobedom Čukaričkog nad Javorom 2:1 u 29. kolu, odnosno remijem TSC-a i Vojvodine 1:1, tim iz Bačke Topole i ekipa sa beogradskog Banovog brda nalaze se na deobi drugog mjesta sa 59 bodova, dok dva manje ima Partizan koji je pozicioniran na četvrtom mjestu.

Crvena zvezda suvereno vlada na prvoj poziciji sa čak 20 bodova više od drugoplasiranih ekipa, i svi parametri ukazuju da će “crveno-bijeli” postati novi-stari šampion Srbije u fudbalu.

Najranije, 11. aprila kada bude poznat rezultat utakmice između Čukaričkog i Partizana, odnosno Voždovca i TSC-a.
Rasplet pred početak plej-ofa

Posljednje, 30. kolo Superlige Srbije može ozvaničiti Crvenu zvezdu u čin novog šampiona države u fudbalu.

Petostruki uzastopni šampion Crvena zvezda u slučaju pobjede nad Radničkim iz Kragujevca, odnosno ukoliko TSC i Čukarički ne trijumfuju, može osvojiti šestu uzastopnu i ukupno 34. titulu nacionalnog prvaka.

U plej-of takmičenju Superlige Srbije biće odigrano još sedam kola, pod pretpostavkom da Zvezda izgubi sve mečeve, a da TSC i Čukarički pobijede sve protivnike u doigravanju neće uspjeti da prestignu crveno-bijele.

Partizan je serijom loših rezultata dospeo da u slučaju eventualnog poraza od Čukaričkog, ali i trijumfa TSC-a protiv Voždovca pogorša šanse da se domogne drugog mjesta i kvalifikacija za Ligu šampiona.

TSC i Čukarički do kraja Superlige Srbije sve aspekte uspeha imaju u svojim rukama, to znači da će (ne)uspeh zavisti isključuvo od njihovih narednih rezultata.

Foto: Agencije

Vojvodina će u 30. kolu dočekati Novi Pazar i u direktnom duelu odlučivaće se o petoj poziciji, budući da “crveno-bijeli” iz Novog Sada imaju bod više od plavih iz Pazara.

Ove sezone peto mjesto u Superligi Srbije donosi učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije, te će borba takođe biti velika i neizvijesna do kraja.

Voždovac sa 39 bodova zauzima sedmo mjesto i njegovu poziciju mogao bi da ugrozi Radnički iz Kragujevca, u slučaju da na gostovanju protiv Zvezde bude pobjednik.

Radnički Kragujevac ima tri boda više od devetoplasirane Kolubare, ali i bolji međusobni skor, te je mjesto Kragujevčana u plej-ofu praktično obezbijeđeno.

Nakon kraja regularnog dijela sezone, ljubitelje fudbala u Srbiji očekuje zanimljiv nastavak plej-ofa. Međutim, svakako će biti uzbudljivih mečeva i u plej-autu, odnosno takmičenju za opstanak u Superligi Srbije.

Ono što je prilično “očekivano” ponajviše zbog nedostatka konkurencije je nova šampionska titula Crvene zvezde.

Superliga, 30. kolo:

Ponedeljak:
16.00 Mladost Lučani – Mladost GAT
18.00 Crvena zvezda – Radnički 1923
18.00 Kolubara – Spartak

Utorak:
16.00 Vojvodina – Novi Pazar
18.00 Čukarički – Partizan
18.00 Voždovac – TSC

Sreda:
16.00 Radnički Niš – Javor
18.00 Radnik – Napredak

Tabela Superlige Srbije, nakon 29. kola:

1. Crvena zvezda 79
2. TSC 59
3. Čukarički 59
4. Partizan 57
5. Vojvodina 51
6. Novi Pazar 50
7. Voždovac 39
8. Radnički Kragujevac 37
_____________________________
9. Kolubara 34
10. Napredak 31
11. Javor 29
12. Radnički Niš 26
13. Spartak 25
14. Mladost Lučani 22
15. Radnik 20
16. Mladost Novi Sad 19

RTS

CATEGORIES
Share This