Položila vozački iz 961. pokušaja i otkrila koliko ju je koštalo

Položila vozački iz 961. pokušaja i otkrila koliko ju je koštalo

Treći sreća, ili u slučaju Ča Sa-Sun iz Južne Koreje 961 sreća da dobije vozačku dozvolu.

Ova penzionerka sada vozi nakon što je konačno položila pismeni vozački ispit, prenosi Asian Culture Unlocked u video koji je ubrzo postao viralan na Jutjubu.

Sa-Sun, koja živi sama u južnokorejskom selu Sinčon. Njena nevjerojatna priča počela je prije više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na Reditu i postala popularna.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina. Postala je i slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirsala mnoge ljude koji su se borili polaganjem ispita vožnje.

Sa-Sun, koja je sada u svojim 80-ima, nije dopustila da je išta spriječi i odlučno je pristupila pismenom testu svaki dan pet dana u sedmici u periodu od tri uzastopne godine.

Međutim, svaki je pala, ali je ustrajala u svemu i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju je Sa-Sun izdvojila više od 5 milijuna vona (oko 4.000 evra) pokušavajući proći ove testove.

Baka je naučila voziti u autoškoli Jeonbunk, a kada je konačno položila ispite, svi njeni strpljivi učitelji proslavili su s njom.

– Kad je konačno dobila dozvolu, svi smo izašli u znak veselja i grlili je, poklanjajući joj cvijeće – rekla je Park Su-Jon,  instruktorka u autoškoli.

– Osjećalo se kao da nam je svima veliki teret pao s leđa. Nismo imali hrabrosti reći joj da odustane jer se stalno pojavljivala – dodala je.

Njena priča privukla je pažnju čak i Hjundaija, koji je Sa-Sun nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe je glumila u njihovoj popularnoj reklami. “Nije mi smetalo”, rekla je tada Sa-Sun, prenosi N1.

– Za mene je svakodnevno putovanje radi polaganja bilo poput odlaska u školu. Uvijek mi je nedostajala škola – navela je.

Sa-Sun zarađuje za život od prodaje domaćeg povrća i htjela je da nauči da vozi kako bi održala svoj posao. Takođe, je rekla za Njujork Tajms da sada može voditi svoje unuke u zoološki vrt.

Agencije

CATEGORIES
Share This