Ugljevički načelnik „ponovio“ fudbalere FK „Strijelac“ iz Tutnjevca: IGRA ŽIVOT ULJEPŠAVA

Ugljevički načelnik „ponovio“ fudbalere FK „Strijelac“ iz Tutnjevca: IGRA ŽIVOT ULJEPŠAVA

Ugljevički načelnik Vasilije Perić darovao je danas fudbalere Fudbalskog kluba „Strijelac“  iz Tutnjevca kod Ugljevika.

Fudbalere  tog kluba Perić je „ponovio“ sportskom opremom i loptama što je izazvalo oduševljenje ne samo njih već i tradicionalne ljubitelje i navijače tog seoskog „mezimčeta“.

Perić je naglasio da je o značaju sporta suvišno govoriti kada je riječ o zdravlju.

Napomenuo je da je, osim toga, ova igra dragocjena za svakog čovjeka jer život čini sadržajnijim, zanimljivijim i ljepšim.

Kako se civilizacija razvijala tako se, po njegovim riječima razvijao i sport, što pored ostalog svjedoče Olimpijske igre.

-Kao dječak, rođen u Tutnjevcu, znam kako su nekad bili skromni uslovi za igru ali se itekako igralo na sve strane, na svim poljanama-rekao je Perić.

Nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima u sportu na području opštine Ugljevik.

-Osjećam se nekako blaženo što smo u prilici danas da stvorimo najsavremenije  uslove za bavljenje sportom i u Tutnjevcu i svim našim divnim selima i drago mi je što se u tako velikom broju raznim sportovima posebno fubdbalom bave mještani raznih uzrasta od mališana do najstarijih.Opština ugljevik ce iubuduće, podržavati sve sportske kolektive u našoj opštini. Naša izdvajanja za sport u odnosu na broj stanovnika odavno su znatno veća nego u većini velikih gradova ne samo u Republici Srpkoj i BiH-dodao je Perić.

Zajedno sa Perićem fudbalere iz Tutnjevca je pozdravio i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Strijelac“ Dalibor Jovanović zahvalio je za podršku rukovodstvu opštine i podsjetio da klub ove godine obilježava 44 godine postojanja i rada.

-Takmičimo se u područnoj ligi Posavine, imamo 22 registrovana fudbalera i zauzimamo drugo mjesto na tabeli-rekao je Jovanović i najavio da će u narednom periodu biti organizovana Škola fudbala za mlade u ovom podmajevičkom mjestu.

Fudbalski klub „Strijelac“ iz Tutnjevca proglašen je za najuspješniji  sportski klub opštine Ugljevik  za proteklu godinu.

ISTOK

CATEGORIES
Share This