Akcenat portal: Strahinja Vujadinović kandidat opozicije za načelnika Nevesinja

Akcenat portal: Strahinja Vujadinović kandidat opozicije za načelnika Nevesinja

Mladi ali veoma iskusni inžinjer Strahinja Vujadinović biće kandidat opozicije za načelnika Nevesinja, kao prijedlog Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića. Zaga Grahovac, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i naš povjerenik u Nevesinju, uspjela je pronaći sjajnog mladog kandidata, koji će sigurno pobijediti  na izborimax te okupila i sjajnu ekipu Nevesinjaca na listi za odbornike, koja će biti veliko iznenađenje i pomrsiti račune Iliji Tamindžiji i SNSD-u. Strahinja Vujadinović imaće podršku SDS-a i opozicije, javnost će ga uskoro detaljnije upoznati, i nije tačno pisanje portala Akcent, iza koga stoji Tamindžija i SNSD, da će SDS imati svog kandidata za načelnika Nevesinja.

Izvjesno je da će prodana duša i Ilijin lažni radikal Marić ponovo pokušati poturiti lažnog kandidata, kako bi pokušao podijeliti i ponovo odvući glasove opozicije ali te igre ćemo na vrijeme ogoliti. Strahinja Vujadinović je inženjer elektrotehnike, završio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, ima 8 godina internacionalnog iskustva na poslovima inženjera prodaje, projekt inženjera i projekt menadžera na velikim projektima.

Tokom karijere pokrivao je veliki broj tržišta širom Evrope, od pripreme tenderske dokumentacije do upravljanja kompletnim projektima ključ u ruke sa pozicije projekt menadžera. Radio je u Švedskoj, Njemačkoj, Danskoj, Islandu, Norveškoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj i Kipru, a nedavno se vratio u rodno Nevesinje kako bi sa timom mladih obrazovanih ljudi i saradnika oslobodio grad, pokrenuo proces oporavka Nevesinja.

U nastavku prenosim u cjelosti  tekst portala Akcenat, bez ikakvih izmjena, a činjenica da SNSD-ov portal piše veoma loše o Milenku Avdaloviću, onda je jasno kakva je situacija, koliko je odlazeči načelnik nesposoban i korumpiran, omražen u narodu ali i u strukturama SNSD-a.

Trka za prvog čovjeka opštine Nevesinje: Četiri Kandidata u Igri

Nevesinje se sprema za jednu od najzanimljivijih političkih trka u svojoj novijoj istoriji, jer su u borbu za poziciju načelnika ušli čak četiri kandidata. Trenutni načelnik opštine, Milenko Avdalović, koji je ispred vladajuće koalicije, ponovo je u igri. Iako državna politika SNSD-a uživa podršku većine građana Nevesinja, podrška za Avdalovića je veoma mala.

Sa druge strane, Lista za pravdu i red, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, kandidovala je inženjera elektrotehnike Strahinju Vujadinovića. Vujadinović, iako novajlija u politici, ima zavidan poslovni uspjeh iza sebe, što mu je donijelo simpatije među sugrađanima. I očekuje se da će osvojiti veliki broj glasova.

Opoziciji bi potencijalni problem mogao da napravi lokalni SDS, koji planira da istakne svog kandidata i ne želi podržati Vujadinovića kao zajedničkog kandidata opozicije. Ovo bi moglo dovesti do rasipanja glasova opozicionih birača, što bi značajno oslabilo šanse za promjenu vlasti.

Konačno, koalicija SRS Dr. Vojislav Šešelj i Narodne partije Srpske kandidovala je Aleksandra Šiljegovića. Iako je Šiljegović dobro prihvaćen među građanima, sumnja se da je on “Trojanski konj” vlasti, s obzirom na prisustvo Darka Marića, trenutno prvog čoveka turističke organizacije Nevesinje, a bivšeg najglasnijeg opozicionara koji je sada ključna figura u redovima vlasti. Ove sumnje su podgrijane teorijama da je njegova kandidatura strateški potez vlasti da se podijele glasovi opozicije i omogući Avdaloviću lakšu pobjedu.

 

Akcenat portal

CATEGORIES
Share This