Objavljen izvještaj: Zašto Đoković brine “Modernu”?

Objavljen izvještaj: Zašto Đoković brine “Modernu”?

Kompanija “Moderna” osnovala je posebno odjeljenje, na čelu sa Niki Rutman, bivšim agentom Federalnog istražnog biroa (FBI) koje prati Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svijeta, zbog njegovih izjava o vakcini i odluke da se ne vakciniše, piše “New York Post“.

 

Na listi “visoko rizičnih” slavnih ličnosti, pored Đokovića su i milijarder i osnivač kompanije “Tesla” Ilon Mask i glumac Rasel Brend.

Farmaceutska kompanija sa sjedištem u Bostonu, koja je prodala jednu od prvih mRNA vakcina protiv virusa korona, formirala je tim koji je dobio zvanje “odjeljenja za dezinformacije”, a čiji je zadatak da prati javne ličnosti koje su odbile da se vakcinišu.

Odjeljenje koje je osnovala “Moderna” razoktrili su nezavisni novinari Li Fang i Džek Poulson koji su došli i do informacije da je kompanija tražila izvještaj pod nazivom “Đoković, krunisani heroj protiv vakcine poslije pobjede na US Openu”.

“Modernu” najviše brine to što je Novak uspio da se vrati na turnire koji su mu bili zabranjeni, posebno US Open, čiji su glavni sponzor. Farmaceutska kompanija smatra da im se srpski as osvajanjem trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD-a podsmjehnuo.

Oni navode da povratak Đokovića i pobjeda na ovom turniru “podržavaju tvrdnje protiv vakcine”.

Veliki broj Novakovih navijača bio je oduševljen kada je Srbin podigao 24. Grend slem trofej, a to brine “Modernu” jer je jasno da srpski as ima veliki uticaj zbog čega ga smatraju “visoko rizičnom” osobom.

– Đoković, koji se protivio vakcini, zbog čega nije mogao da se takmiči na US Open-u 2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše “Moderna”, što je ojačalo tvrdnje da su vakcine nepotrebne – dio je izvještaja koji je prenio “New York Post“.

Pod oznakom “visoko rizične” osobe je i Ilon Mask, naročito zbog videa koji je objavio, a koji dovodi u pitanje efikasnost vakcine.

Niki Rutman, kojoj je dodijeljen Novakov “slučaj” dvije decenije je bila FBI agent, a sada je u “Moderni” direktor Odjeljenja za globalni obavještajni rad.

Agencije

CATEGORIES
Share This