Poledica, mokro i klizavo, vozači da budu oprezni

Poledica, mokro i klizavo, vozači da budu oprezni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a vozači treba da budu oprezni jer ima i poledice, posebno u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

– Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme – napomenuli su iz ovog saveza.

Na dijelu magistralnog puta granični prelaz Rača-Balatun i regionalnom putu Gornja Čađavica-LJeljenča danas će biti sanirani kolovozi, te će saobraćaj biti naizmjeničan, jednom saobraćajnom trakom, uz povremene prekide.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na prevoju LJeskove vode, saobraćaj je zbog radova usporen za putnička vozila, dok se teretna preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, do 31. decembra biće izmjene u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac, auto-put, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim saobraćaja do 19. decembra.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, doći će do izmjene režima saobraćaja postavljanjem saobraćajne signalizacije na dionici magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak jedan.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva-Sokolac u toku je rehabilitacija puta, pa je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika, jer nakon destrukcija nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok je za putnička vozila brzina kretanja ograničena na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području FBiH, na magistralnom putu Livno-Šuica vozači su upozoreni na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Aktuelni su radovi na putevima Jablanica-Mostar, Novi Travnik-Bugojno, Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Srna

CATEGORIES
Share This