Novak Đoković se povukao sa Rolan Garosa

Novak Đoković se povukao sa Rolan Garosa

Onoga čega smo se bojali, sada je potvrđeno: Novak Đoković neće nastaviti sa partijama na Rolan Garosu. MRI koji je bio obavljen u 15 sati pokazao je probleme sa meniskusom, ali ono što još više brine je činjenica da bi najbolji teniser sveta mogao da ode na neki hirurški zahvat.

Novak Đoković neće nastaviti sa partijama na Rolan Garosu. Rezultati MRI desnog kolena koji je bio obavljen ovog utorka u 15 sati su pokazali probleme sa meniskusom i ono što je još više brine u ovoj fazi sezone je da će možda morati da ode i na hirurški zahvat.

Kasper Rud će u polufinale Rolan Garosa bez borbe, a Nole će iz Pariza otići na dodatne preglede koji će pokazati da li je operacija neophodna ili ne.

Novak Đoković Foto: Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia
Novak Đoković Foto: Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Podsetimo, Đoković je u osmini finala, zbog lošeg stanja terena, povredio je koleno. Ipak, nastavio je meč i posle pet setova eliminisao Franciska Serundola.

Postoji šansa da odustanem. Postoji, zavisi kolika je ozbiljnost, koliko je štete naneto. Nije u mojim rukama. Da se pomolim Bogu da je sve kako treba. Uradiću večeras neke stvari da ubrzam oporavak, ali koleno je koleno, jedan od glavnih zglobova u telo. Ne možeš mnogo šta da uradiš sa kolenom.

Đoković se danas nije pojavljivao u kompleksu u Bulonjskoj šumi i nije trenirao.

Ono što je sada upitno je i činjenica da li će se Novak oporaviti za Vimbldon i ono što je možda u ovom trenutku još važnije i Olimpijske igre koje počinju 26. jula u Parizu.

Blic

CATEGORIES
Share This