„Ne mogu vjerovati u ovo“ Vozač bagera bez noge dobio nagradu za najljepši gol (VIDEO, FOTO)

„Ne mogu vjerovati u ovo“ Vozač bagera bez noge dobio nagradu za najljepši gol (VIDEO, FOTO)

Poljski fudbaler bez jedne noge Marcin Oleksij još uvijek ne može vjerovati da su njegove makazice osvojile FIFAnagradu Ferenc Puškaš za najljepši gol, pobijedivši finaliste Dimitrija Pajea i Ričarlisona za tu prestižnu nagradu.

Oleksij kombinuje fudbal s punim radnim vremenom kao vozač bagera.

– Pozivam Roberta Levandovskog na trening. Pokazaću mu kako se zabijaju lijepi golovi, našalio se.

https://twitter.com/AmpFutbolPolska/status/1589552264255270912?s=20

Oleksijev spektakularan udarac iznad glave u fudbalu za amputirane igrače navijači i eksperti panelisti glasali su ispred Ričarlisonovog akrobatskog voleja na Svjetskom prvenstvu za Brazil protiv Srbije i Pajeovog udarca iz daljine za Marsej protiv PAOK-a u Ligi konferencija.

-Doći će vrijeme da povjerujem što se dogodilo, rekao je Oleksij u utorak nakon što je sletio nazad u Varšavu. -Ali jako sam sretan. Uspio sam iza sebe ostaviti Pajea, Ričarlisona, Embapea. Zapravo sam osjetio malo straha kad sam otišao po nagradu, bilo je toliko mnogo emocija. Prvo sam spustio glavu, dva puta duboko udahnuo i rekao: nemoj pustiti suzu, kazao je Oleksij.

https://twitter.com/eritrea5ever/status/1630544806303739904?s=20

On je postao prvi koji je osvojio nagradu. – Pogledao sam publiku i pomislio: ‘Dakle, možeš se takmičiti s Embapeom? Da, možeš! Moguće je pobijediti protiv njega? Da! rekao je kasnije na konferenciji za novinare.

Embape, čiji je drugi gol protiv Argentine u finalu Svjetskog prvenstva bio na prvom popisu od 11 kandidata, bio je među onima koji su prvi čestitali poljskom igraču, priznao je Oleksij.

– Bila je čast biti nominovan za nagradu Puskas. Čestitke, tvoj cilj je remek-djelo i ti si inspiracija za sve nas! napisao je Ričarlison na Instagramu, uz svoju sliku s Oleksijem, prenosi Index.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This