NBA izvlači Džokera iz rukava: Nikola Jokić ponovo glavni kandidat za osvajanje MVP nagrade

NBA izvlači Džokera iz rukava: Nikola Jokić ponovo glavni kandidat za osvajanje MVP nagrade

Nikola Jokić je ponovo preuzeo primat i popeo se na vrh NBA lige!

Srpski reprezentativac i centar Denver Nagetsa trenutno je prvi kandidat za osvajanje MVP nagrade.

Tako kaže nova zvanična lista najjačeg takmičenja na svijetu, koja je “Džokera” ostavila na prvom mjestu, na kom je bio i na proteklom presjeku.

Ispod njega se nalazi Džejson Tejtum, koji je ponovo ušao u sjajnu formu i trenutno je predvodnik Boston Seltiksa, ekipe koja važi za jednog od favorita za osvajanje NBA šampionata.

https://twitter.com/HoopMuse/status/1611388925855023105?s=20&t=M-WK47oT7BGbcuu0GpQsyg

Na listi je skočio Kevin Durent, koji u dresu Bruklin Netsa doživljava drugu mladost i moglo bi se reći da igra jednu od najboljih sezona u karijeri, uprkos tome što je već zašao u godine.

Iza njih je Luka Dončić, koji maestralnim igrama u posljednje vrijeme sve više skreće pažnju na sebe kao potencijalnog MVP-a, dok je pad nastavio Janis Adetokumbo, koji se nalazi na petoj poziciji, uprkos tome što je do skoro držao prvo mjesto.

Koliko realno djeluje sljedeći scenario – Denver Nagetsi su šampioni NBA lige?

Još uvijek, u ovom trenutku, to djeluje prilično daleko, ali sama organizacija najjačeg košarkaškog takmičenja na svijetu Nikolu Jokića i saigrače trenutno vidi kao glavne favorite za osvajanje šampionskog prstena.

Denver je trenutno najbolja ekipa Zapadne konferencije, a pobjeda protiv Bostona, lidera Istoka, protekle noći sigurno je bila faktor da se šanse dodatno povećaju.

https://twitter.com/NBA/status/1611236787074072583?s=20&t=eq1586PgHccdMvNgupvFkA

Tako je na tradicionalnoj Power Rankings listi ekipa Nagetsa zauzela prvo mjesto u izboru favorita za osvajanje NBA šampionata, piše Sportal.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This