Mekinro komentarisao Srbina uoči RG „Novak je spreman da pomjera granice“

Mekinro komentarisao Srbina uoči RG „Novak je spreman da pomjera granice“

Legendarni bivši teniser Džo Mekinro rekao je da je u Đokovićevom cilju da osvoji još grend slemova kako bi bio najbolji u istoriji, a dotakao se i mlađih generacija.

Novak na Rolan Garos stiže kao 3. teniser svijeta.

– Imaće rivale kao što su Alkaras, Rune, a i  Medvedev igra dobro, pobjedio je u Rimu. Biće važan i žrijeb, valjda Novaka neće biti na Alkarasovoj polovini. Sve je još interesantnije zbog činjenice da Medvedev stiže kao broj dva. Alkaras je prvi, pa Đoković. Dolaze i drugi igrači poput Runea, ali Alkaras je pokazao da je spreman, a ostali iz mlađe generacije još nisu – ističe Mekinro, navodi Sportal.

Osvajanjem Rolan Garosa, nakon osvajanja Australijan opena, Đoković bi ostao u igri za kalendarski grend slem, u slučaju da osvoji sva četiri velika turnira u istoj godini.

– Naravno, to je opcija. Njegov izazov je da bude najbolji u istoriji i osvoji više grend slemova nego bilo ko drugi. On je jedini koji je izgleda spreman da obori više rekorda i pomijera granice – zaključio je Mekinro, koji je i sam osvojio sedam grend slemova, ali nikad ovaj.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This