Lana Erić i Saša Šehovac najbolji sportisti Istočne Ilidže u 2023. godini

Lana Erić i Saša Šehovac najbolji sportisti Istočne Ilidže u 2023. godini

Saša Šehovac i Lana Erić, članovi Džudo kluba „Famos“, izabrani su sinoć za najbolje sportiste opštine Istočna Ilidža za 2023. godinu.

Priznanje za najuspješniji sportski klub u 2023. godini i ove godine je pripalo Džudo klubu Famos.

U kategoriji sportskih radnika, na prijedlog DŽudo kluba Famos i Kluba borilačkih vještina Ratnik, priznanje je uručeno Zdravku Simoviću, dok je za najuspješnijeg trenera izabran Darko Vojvodić iz Fudbalskog klub Famos.

Zahvalivši Opštinskoj upravi za priznanje, Saša Šehovac je rekao da je protekla godina za njega bila veoma uspješna i da je najponosniji na zlatnu medalju sa Prvensta Republike Srpske za seniore.

Šehovac je u protekloj godini ostvario zapažene rezultate na takmičenjima na nivou Republike Srpske i BiH, kao i mnogim međunarodnim i evropskim kupovima.

Lana Erić je rekla da joj ovo priznanje mnogo znači i da joj je dodatni motiv da još više trenira i ostvaruje bolje rezultate.

Ona je navela da je nekoliko godina bila proglašavana za perspektivnog sportistu i opštine i grada Istočno Sarajevo, te da je prethodna godina za nju bila izuzetno dobra.

– Učestvovala sam na četiri državna prvenstva i osvojila prvo mjesto, kao i na republičkim takmičenjima – rekla je ona, dodajući da je učestvovala i na evropskim kupovima.

Kako je istakla, cilj joj je medalja sa evropskog kupa.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da ova opština čvrsto stoji iza sportskih kolektiva i sportista koji su savladali sve izazove i osvojili značajne rezultate na nivou Republike Srpske, BiH, ali i međunarodnom nivou.

– Sportisti na najbolji način predstavljaju našu opštinu i zbog toga će opštinska uprava biti uz njih – rekao je on.

Večeras koristimo priliku, dodao je Božović, da prerano preminulim sportistima i sporskim radnicima posthumno dodijelimo priznanja, a njihovim porodicama kažemo da nikada nećemo zaboraviti njihov doprinos u razvoju sporta u Istočnoj Ilidži.

On je svim nagrađenim sportistima čestitao na osvojenim nagradama i priznanjima, te poželio mnogo sreće u nastavku njihovih sportskih karijera.

Najuspješniji sportisti po granama sporta su Saša Šehovac, član DŽudo Kluba Famos, Lana Erić, članica DŽudo kluba Famos, Matej Kovač, član Karate kluba Igman, Ana Lubura, članica Karate kluba Igman Istočna Ilidža, Vuk Mičić, član Kluba borilačkih vještina Ratnik, David Šehovac, član Omladinskog košarkaškog kluba Igman, Jelena Krajšumović, članica Omladinskog košarkaškog kluba Igman, Marko Marković, član Fudbalskog kluba Famos, Dušan Šehovac, član Kluba malog fudbala Tango, Katarina Racković, članica Tekvondo kluba Tigar.

Za najuspješnijeg takmičara u kategoriji lica sa posebnim potrebama izabran je Momir Ašonja.

Za najbolje perspektivne sportiste proglašeni su Nikola Lubura, član DŽudo kluba Famos, mlada džudistkinja Sparte Nikolina Pandžić, karatista Igmana Danilo Bugarin, Sara Raonić, članica Kluba malog fudbala Tango, Mihajlo Kovač, član Fudbalskog kluba Famos, David Kuljanin, član Kluba realnog aikidoa KGB Istočno Sarajevo, Lazar Kalinić, član Tekvondo kluba Tigar, Kristijan Bjelica, član KBV Ratnik Istočna Ilidža, Jana Vasković, članica Omladinskog košarkaškog kluba Igman, Marija Krstović, članica Odbojkaškog kluba Igman, Iva Kovač, članica Rukometnog kluba Igman, Anastasija Petrović, članica Kluba ritmičke gimnastike Bubamara Istočno Sarajevo.

I ove godine Opština Istočna Ilidža dodijelila je posthumna prizanja za svoje preminule sportiste i sportske radnike – Zdravka Kneževića, Zorana Šumara, Mirka Šešlije Kuze i Dragana Lućića Age.

Na večerašnjoj manifestaciji zahvalnice su dodijeljene i sportistima koji su stanovnici opštine Istočna Ilidža, a koji nastupaju za klubove iz drugih opština, gradova i država i u kojima ostvaruju izuzetne rezultate.

Dobitnici priznanja su Lazar Miovčić, Stefan Simanić, Nemanja Tomašević, Marina Kurteš, Vuk Elez, Obrad Gazdić, Vuk Kubura, Lazar Radulović, Aleksej Mihajlović, Tamara Stojanović, Marija Šehovac, Anđela Lalović, Srđan Stanić, Danijel Papaz, Nikola Domazet, Stefan Papaz, Vjekoslav Novčič, Pavle Gotovac, Nebojša Novaković, Petar Samardžić, Marko Mičić, Nikolaj Radulović, Anđela Ždrale, Miloš Močević, Marko Pandžić, Anđela Kovač, Marko Ristivojević, Svjetlana Crnjak i Aleksa Bjelica.

Priznanje za životno djelo – poseban doprinos u razvoju sporta dobili su Mirko Mavran, Davor Ristović i Goran Simić Picula.

Tekst: Katera

CATEGORIES
Share This