Italijani pišu: Kako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije na Mundijalu u Kataru?

Italijani pišu: Kako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije na Mundijalu u Kataru?

Reprezentacija Italije u fudbalu po drugi put zaredom ne učestvuje na Svjetskom prvenstvu u fudbalu što je za Italijane, kako su nam potvrdile sportske kolege iz medija, prosto nevjerovatno i vrlo tužno jer “žive za taj sport”.

 

Mediji u Italiji, poput najpoznatijeg sportskog lista Gazeta delo sport, svakodnevno pišu o Mundijalu analizirajući kako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije da nije došlo do njenog raspada.

Od Rahmanija do Perišića, preko Milinković-Savića, Modrića i Vlahovića, eventualna reprezentacija Jugoslavije imala bi otvorena vrata ka finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, piše Gazeta, dodajući da bi Oblak, golman Slovenije koji brani za Atletiko Madrid čuvao gol Jugoslovenske reprezentacije na fenomenalan način.

Italijanski list dodaje da se njegov kvalitet na žalost neće vidjeti na predstojećem fudbalskom turniru jer se Slovenija nije plasirala.

Pominju i beka Štutgarta, Bornu Sosu, čija je igra očarala ljubitelje fudbala. U dresu Hrvatske je odigrao 41 utakmicu i upisao šest asistencija.

Što se Nikole Milenkovića tiče koji igra za Fjorentinu, Gazeta smatra da će biti jedan od protagonista ovog Mundijala u reprezentaciji Srbije, dodajući da bi “orlovi” mogli da iznenade na ovom prvenstvu.

Gazeta zatim podvlači da bi i fudbaleri takozvane države Kosovo dali doprinos sa Rahmanijem koji je jedan od važnih igrača odbrane u Napulju.

Što se Seada Kolašinca (Bosna i Hercegovina) tiče, fudbalera Marseja, bio bi, prema mišljenju novinara Gazete, jedan od standardnih igrača reprezentacije Jugoslavije.

Gazeta ne propušta ni da pomene Modrića, kapitena Hrvatske koji je osvojio Zlatnu loptu, ali i pet puta Ligu šampiona, a i imao je priliku da igra u finalu Mundijala.

Igrač Real Madrida, po mišljenju Gazete bio bi u reprezentaciji Jugoslavije jedan od najboljih fudbalera.

Tu je i Brozović (Hrvatska) koji sa Modrićem čini duo na terenu u dresu “vatrenih” poput Betmena i Robina, i koji je neosporni bedem koga bi svaka reprezentacija voljela da ima.

Milinković-Savić (Srbija) kome su italijanski mediji čestitali na maloj Irini koju je na svijet donijela supruga Natalija, prenevši da je on u Kataru morao da obavi tradicionalni ritual cijepanja majice.

Igrač Lacija koga bi Juventus volio u svom timu i za koga mu nude sedam miliona evra po sezoni, duplo više nego u Laciju, i koga navijači nazivaju “narednik”, prema Gazeti bi sa reprezentacijom Jugoslavije ne samo bio taj koji bi vodio tim ka pobjedi već bi dobio i nagradu za najboljeg igrača Mundijala.

Osvrću se i na Šeška (Slovenija), rođenog 2003. godine za koga smatraju da je sve bolji i da polako usmjerava reflektore ka sebi. Smatraju da bi sa Vlahovićem koji je za Italijanske standarde jako visok (190), dok je Šeško visok 195 centimetara, pravio varnice na terenu.

Vlahović (Srbija) koji ima veliku želju za pobjedom i koji se po medijima čuvao za ovo prvenstvo što mu navijači Juventusa pomalo i zamjeraju, bio bi po Gazeti neko ko bi činio sve da svi navijači bivše Jugoslavije, sanjaju pobjedu.

Pominju i bivšeg igrača Intera Perišića (Hrvatska) za koga smatraju da bi bio igrač koji bi zaista dao reprezentaciji dodatnu vrijednost.

2018. godine, na Mundijalu je već bio jedan od protagonista sa tri gola i jednom asistencijom, zahvaljujući čemu je doveo Hrvatsku u finale protiv Francuske, postignutim golom u polufinalu protiv Engleske, baš kao i u finalnoj utakmici.

Gazeta je napravila i spisak rezervnih igrača:

Golman: Vanja Milinković-Savić (Srbija);

Odbrana: Stojanović (Slovenija), Lovren (Hrvatska), Pavlović (Srbija), Bijol (Slovenija), Dedić (Bosna i Hercegovina);

Vezni red: Kovačić (Hrvatska), Pjanić (Bosna i Hercegovina), Kostić (Srbija), Zajc (Slovenija), Pašalić (Hrvatska), Lukić (Srbija),

Napad: Mitrović (Srbija), Oršić (Hrvatska), Džeko (Bosna i Hercegovina), Tadić (Srbija) i Jović (Srbija).

RTS

CATEGORIES
Share This