Hrvati bljuju vatru na sudiju koji je „pogurao“ Srbiju

Hrvati bljuju vatru na sudiju koji je „pogurao“ Srbiju

Hrvatska je i dalje u šoku i nevjerici nakon utakmice u Lajpcigu gdje je u 98. minuti vjerovatno ostala bez nokaut faze Evropskog prvenstva.

Hrvatska srca je slomio Matija Zakanji u posljednjem napadu postigavši gol za 1:1 za slavlje Italijana i prolaz u osminu finala.

Hrvatska javnost bljuje vatru posebno na sudiju Danije Makelija. Mnogi igrači i mediji se i danas pitaju kako je došao do toga da produži utakmicu za osam minuta. Navode da nije imao ujednačen kriterij i da je cijelo vrijeme naginjao Italijanima.

Hrvati prenose da je Makeli i u prošlosti imao nekih grešaka. Posebno su apostrofirali meč kvalifikacija za SP 2021. između Srbije i Portugala na “Marakani“. Tada je inače policijski inspektor poništio pogodak Kristijana Ronalda.

Tada je Portugalac trebao da postigne pobjednički pogodak u posljednjim sekundama, Stefan Mitrović je spriječio da se zarese mreža, ali je kasnije bilo vidljivo da je ona prešla gol liniju. Makeli to nije registrovao, pa gol zvijezde Portugala nije priznat. Srbija je tada osvojila važan bod, a kasnije se izborila na Mundijal.

Agencije

CATEGORIES
Share This