“Poluvrijeme“: Srbija bez balansa, sa puno lutanja i pogrešnim izborima

“Poluvrijeme“: Srbija bez balansa, sa puno lutanja i pogrešnim izborima

Očekujem promjene, ali ne samo da bi se nešto promijenilo nego da bi se svakom igraču postavila prava uloga, rekao je to Vladan Grujić bivši fudbaler u novoj epizodi “Poluvremena“.

Reprezentaciju Srbije očekuje ključna utakmica protiv reprezentacije Danske u kojoj se odlučuje o njihovoj sudbini na Evropskom prvenstvu.

U prva dva kola “orlovi“ nisu pokazali previše – igra Srbije bez balansa, sa puno lutanja te pogrešnim izborima. Već sada postoje neke najave dda ćemo vidjeti određene promjene u Piksijevoj postavci, ali i samom pristupu. Spominju se imena Luke Jovića i Lazara Samardžića kao neko ko bi mogao da počne od prve minute, u tom slučaju Tadić i Vlahović bi mogli da izgube svoje pozicije u sratrnim postavama. Sa druge strane, uvijek nezgodna Danska. Piksi u tri susreta sa Danskom nije uspio da pobijedi – ni kao trener ni kao igrač.

Osvrnuli smo se i na prethodni dan. Španija koja je potvrdila prvo mjesto trijumfom protiv Albanija i Hrvatska koja je u 98. minuti shvatila da će ipak prije vremena da pakuje svoje stvari da napušta Njemačku.

Pored Srbije i Danske, od 21 čas igraju i Engleska i Slovenija, a englezi će nastojatoi konačno da pokažu zašto su proglašeni za glavne favorite na ovom prvenstvu.

Od 18 časova očekuju nas utakmice Grupe D – Poljska i Francuska te Nizozemska i Austrija.

Austrijanci moraju da sruše Nizozemce da bi sigurali prolazak dalje, u suprotnom će biti prinuđeni da gledaju u tuđa dvorišta, prije svega francusko, jer će im i drugi krojiti sudbinu.

Nizozemska i Francuska su osigurale svoj prolazak, ali se očekuje da vidimo samo ko će sa koje pozicije.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This