Hoće li Srbija krenuti u „operaciju Bazel?“

Hoće li Srbija krenuti u „operaciju Bazel?“

Fudbalski savez Srbije, tačnije njegov sportski sektor, uspešno je sproveo „operaciju Samardžić“ prethodnih dana, a dok čekamo ishod pregovora sa Bajčetićem iz Liverpula, pojavio se još jedan „srpski sin“ na fudbalskoj mapi. Zove se Darian Maleš (21) i nastupa za švajcarski Bazel na pozajmici iz Intera.

Mile Svilar, Stefan Mitrović, Nemanja Motika, pa Vladan Kovačević i Lazar Samardžić rođeni su ili stasali u inostranstvu, ali su prihvatili ponudu da obuku dres fudbalske reprezentacije Srbije, zemlje iz koje vuku poreklo.

Ako sve bude kako se nadamo i očekujemo, njihovim stopama bi mogao da krene i Stefan Bajčetić, talentovani vezista Liverpula sa kojim se takođe vode pregovori.

U međuvremenu, na radaru Fudbalskog saveza Srbije pojavilo se još jedno ime talentovanog fudbalera koji je rastao i razvijao se daleko od otadžbine.

Radi se o Darianu Malešu (21), fudbaleru rodom iz švajcarskog Lucerna, koji privlači pažnju partijama u dresu Bazela na pozajmici iz Intera. Kao talentovani 19-godišnjak, Maleš je u septembru 2020. prešao iz Lucerna u Milano za 2,5 miliona evra.

U međuvremenu je boravio na pozajmici u Đenovi, da bi ove sezone eksplodirao u dresu Bazela gde je na 28 utakmica postigao devet golova i upisao 10 asistencija. Švajcarski klub ima opciju da ga otkupi na kraju sezone, ali Maleša brine nešto drugo.

Čak je i njegov agent nedavno izrazio nezadovoljstvo činjenicom da talentovani napadač još uvek nije dobio poziv selektora Švajcarske Murata Jakina, da nastupi za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen i za koju je igrao 11 puta kao omladinac.

Maleš može da pokrije praktično sve pozicije u napadu, ali je najkorisniji je u ulozi ofanzivnog veziste ili desnog krila. Visok je 189 centimetara, prodoran, ima dobar udarac levom nogom i glavom.

Specijalista je i za izvođenje prekida, pa bi sportski sektor FSS-a predvođen selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem trebalo da obrati pažnju i proba da ga angažuje pošto ima srpsko poreklo, prenosi Sputnik.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This