Evroliga: Partizan srušio i Efes!

Evroliga: Partizan srušio i Efes!

Sličnim receptom kao od prije nekoliko dana kada su dugo zaostajali za vječitim rivalom, pa uspjeli da pronađu način za preokret i trijumf, Partizan ruši aktuelnog šampiona Evrope za ogroman korak ka zacrtanom cilju, Top 8.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1636432082103574531?s=20

Nije sve, pak, “mirisalo” na brejk u Istanbulu, s obzirom na to da je dvostruki uzastopni prvak Evrope “jako” počeo meč i do prvog predaha stekao solidnih 12 koševa prednosti.

Četa Željka Obradovića na vrijeme se razbudila. U drugom kvartalu je dovela u red odbranu, počela da “cijepa” mrežicu na drugom kraju parketa te je na veliki ormor otišla sa “plus dva”.

U trećem periodu smo gledali rezultatsku klackalicu. Gost je brzo stekao sedam poena prednosti, domaćin se ekspresno vratio i da ulaska u odlučujuću četvrtinu izgradio minimalan kapital.

Efes je bio u igri do rezultata 72:71. A onda se Žocova četa razgoropadila. Kreirala je pomalo nestvarnu seriju 16:0, povela 87:72 i više se nije osvrtala.

Parni valjak je tako napravio još jedan veliki korak ka plej-ofu, ali i sjajnu uvertiru pred tri derbija koja slijede protiv Olimpijakosa, Barselone i Reala.

Kevin Panter je utakmicu završio sa 19 poena, 17 je ubacio Matijas Lesor, a dvocifreni su bili još Džejms Naneli, Zek Ledej i Aleksa Avramović. U ekipi Anadolu Efesa se kao lider istakao Vil Klajburn sa 22 poena.

Ekipa Željka Obradovića ovom pobjedom dolazi do skora 16-13 i zaista je vrlo blizu plasmana među osam najboljih. Efes je na 14-15 i biće im potrebno da odigraju dosta bolje do kraja regularnog dijela sezone kako bi nastavili odbranu krune.

Agencije

CATEGORIES
Share This