Sraman potez, Srbija će uputiti protest Hrvatskoj

Sraman potez, Srbija će uputiti protest Hrvatskoj

– Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sraman i skandalozan potez hrvatskih vlasti da zabrane ministru bez portfelja u Vladi Srbije Đorđu Milićeviću da položi cveće i pokloni se žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, i najavio da će Ministastvo spoljnih poslova Srbije uputiti najoštriji protest Hrvatskoj zbog ovog događaja.

“Sraman je i skandalozan današnji potez hrvatskih vlasti, koje su zabranile ministru Đorđu Milićeviću da položi cveće i pokloni se žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac“, poručio je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić dodaje da to pokazuje kakav je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i celoj fašističkoj NDH.

“Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiće najoštriji protest Hrvatskoj zbog ovog sramnog događaja, svesni da to neće uticati na politiku Hrvatske, jer ovo nije incident, ovo je zvanična politika Hrvatske, politika negiranja zločina i genocida nad srpskim narodom“, naglasio je Dačić.

Ministru u Vladi Srbije zaduženom za odnose sa dijsaporom Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac, saopšteno je ranije iz Milićevićevog kabineta.

(Tanjug) Foto: Tanjug

CATEGORIES
Share This