Dajković: Kurti i Zapad odobravaju prebijanje srpske djece na Kosovu!

Dajković: Kurti i Zapad odobravaju prebijanje srpske djece na Kosovu!

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije pretukli su juče u opštini Leposavić mladiće srpske nacionalnosti – L. Đ. (23) i Đ. M. (24). Kako se navodi, brutalno i ničim izazvano prebijanje srpskih mladića Đorđa M.(24) i Lazara Đ. (23) u Jošanici kod Leposavića jeste prava slika stvarnosti u kojoj je srpski narod prinuđen da živi na Kosovu i Metohiji.

Momci su bez ikakvog povoda i razloga bili izloženi torturi od strane pripadnika specijalne policije ROSU, a najstrašnije je to što prekomjerna upotreba sile i primjenjivanje policijske torture nije puki incident, već direktan nalog vlasti u Prištini da se Srbi na svakom koraku maltertiraju i zastrašuju – navodi se u saopštenju Kancelarije.

Predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković, istakao je u razgovoru za IN4S da ono što se dešava našem izmučenom narodu na Kosmetu, samo je uvertira u ono što će se dešavati svima nama ukoliko budemo nijemo odmahivali glavom na stradanje naših sunarodnika.

,,Na Kosovu i Metohiji, nažalost, ništa novo. U nemogućnosti prištinskog lobija da se odupru pritiscima sve moćnije i jače Srbije, opet stradaju nedužna i goloruke djeca koja se nalaze na prvoj liniji odbrane teritorije, a zašto ne reći i – duše srpskog naroda. Ipak, nisam naivan da mislim da odgovornost za novi slučaj maltretiranja srpske omladine nose specijalne jedinice šiptarskog režima. Naprotiv, ti policajci samo izvršavaju Kurtijeve naloge koji očito ima prećutno odobrenje zapadnih centara moći da kroz prebijanja, ranjavanja, pa i likvidacije srpskog stanovništva stvara uslove za novo etničko čišćenje sa njihovih ognjišta“, istakao je Dajković.

Dajković je pozvao srpski narod širom regiona na jedinstvo i oprez, jer ono što se dešava našem izmučenom narodu na Kosmetu, kako ističe, samo je uvertira u ono što će se dešavati svima nama ukoliko budemo nijemo odmahivali glavom na stradanje naših sunarodnika.

,,Srbi iz Crne Gore su na jedan poziv daleko od svoje braće sa Kosova i Metohije. Novi progon naše nejači nećemo dozvoliti ni za živu glavu, to neka svakome bude jasno“, zaključio je Dajković.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This