Istekao rok za milijardu evra iz EU, BiH će se izjasniti

Istekao rok za milijardu evra iz EU, BiH će se izjasniti

U podne je istekao rok za BiH da podnese listu prijedloga, kako bi imala priliku da povuče milijardu evra iz novog fonda EU iz Plana rasta za zapadni Balkan, koji je usvojen u konačnoj formi prošle sedmice.

Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH i voditeljica radnog tima BiH u čijem sastavu su predstavnici svih nivoa vlasti koji je imao zadatak da sastavi listu, rekla je da se tim bavio ovim pitanjem do zadnjeg trenutka, te je dodala da će se tim oglasiti oko konačnog rezultata ili danas ili u ponedjeljak.

„Sve ono što je usaglašeno poslaćemo Evropskoj komisiji kroz konsolidovani izvještaj“, izjavila je Krišto u Mostaru, i dodala da se čekaju odgovori institucija Republike Srpske.

„Ja sam poslala pismo svim članicama i članovima ad hok povjerenstva za implementaciju novog EU plana rasta za zemlje zapadnog Balkana i upozorila ih. Ustavna struktura BiH je takva da svatko ima pravo, kada su u pitanju njegove nadležnosti, da se izjasni i dostavi određene primjedbe“, rekla je Krišto.

Poručila je da se nada da će svi biti odgovorni i svjesni činjenice da ova sredstva direktno utiču na život i ekonomiju BiH.

(Nezavisne) Foto: BN

CATEGORIES
Share This