Banda harala Hrvatskom: Ovo su njihovi putevi droge

Banda harala Hrvatskom: Ovo su njihovi putevi droge

Petorici pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je preprodajom oko pola tone droge zaradila oko 590.000 evra, određen je pritvor, saopšteno je iz Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta u Hrvatskoj /Uskok/.

– Četvorica se od ranije nalaze u istražnom zatvoru, jedan je na izdržavanju zatvorske kazne – saopšteno je iz Uskoka, nakon što je juče realizovana posljednja faza ranijeg kriminalističkog istraživanja usmjerenog na razbijanje grupe koja se dovodi u vezu sa krijumčarenjem droge kojom je bilo obuhvaćeno 20 lica.

Tužilaštvo sumnja da su od, za sada neutvrđenih ilegalnih proizvođača i krijumčara droge, dvojica osumnjičenih vođa grupe od juna 2019. do marta 2021. kupovali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA-a radi dalje preprodaje, a dio su čuvali na adresi u Zagrebu, gdje bi je prepakivali i pripremali radi isporuke dogovorenim kupcima.

Uskok sumnja da su oni nabavili najmanje 761,5 kilograma marihuane, 15 kilograma amfetamina, 9,1 kilogram kokaina i 3.000 tableta droge MDMA, od čega su prodali najmanje 554 kilograma marihuane, osam kilograma kokaina, osam kilograma amfetamina i 1.000 tableta MDMA-a i pribavili protivpravnu imovinsku korist od najmanje 590.000 evra.

(Srna/Foto: EPA-EFE/Bienvenido Velasco, ilustracija)

CATEGORIES
Share This