Apelacioni sud u Prištini odbio žalbe trojice Srba, ostaju u pritvoru

Apelacioni sud u Prištini odbio žalbe trojice Srba, ostaju u pritvoru

– Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane žalbe na rješenje o produženju pritvora trojici Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj u septembru prošle godine, čime je potvrđena odluka Osnovnog suda da im se produži mjera pritvora za još dva mjeseca.

Kako je navedeno u saopštenju Apelacionog suda, drugostepeno veće je ocijenilo da ostavljanjem okrivljenih na slobodi postoji rizik da će ponoviti krivična djela ili počiniti druga krivična djela, kao i da postoji mogućnost da će uticati na svjedoke ili napustiti samoproglašeno Kosovo u cilju izbjegavanja krivične odgovornosti za krivična djela za koja su osumnjičeni.

Predmetno vijeće nije našlo razumnog osnova u odnosu na konkretne okolnosti da odredi bilo kakve blaže mjere, jer nijedna od drugih mjera ne bi otklonila rizik, navodi se u saopštenju.

Advokat uhapšenog Vladimira Tolića, Miloš Delević je za „Tanjug“ izjavio da je ovo očekivana odluka i dodao da vjeruje da će se osumnjičenima u ovom postupku pritvor još dugo produžavati.

„Sva rešenja su istovetna, samo se menjaju datumi. Pritvor se produžava po svim osnovama predviđenim zakonom. Verujem da će još dugo produžavati pritvor osumnjičenima u ovom predmetu“, rekao je Delević.

Osnovni sud u Prištini je 21. juna donio rješenje o produženju pritvora za dva mjeseca trojici Srba Vladimiru Toliću, Dušanu Maksimoviću i Blagoju Spasojeviću uhapšenima nakon sukoba u Banjskoj, a koji su osumnjičeni za navodno počinjena teška krivična djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti samoproglašenog Kosova. Oni su u pritvoru od septembra 2023. godine, prenosi „Tanjug“.

CATEGORIES
Share This