Đoković će morati mnogo bolje: Uz izgubljen set do trećeg kola

Đoković će morati mnogo bolje: Uz izgubljen set do trećeg kola

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković rutinski je savladao Britanca Džejkoba Finlija rezultatom 3:1 po setovima 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

Protivnik sa kojim nije imao priliku da se još sastaje, ali i teniser koji i nije toliko puno na ATP turu, tako da je prvi set prošao u ispitivanju snaga ili bolje reći u Novakovom privikavanju na novo lice sa kojim je igrao.

Igrač kome je servis glavno oružje, što i ne čudi s obzirom da je britanska škola. Tako da, onog momenta kada je srpski teniser ušao u ritam serve Britnaca tada smo i vidjeli prvu brejk loptu, a odmah potom i brejk te je prvi prvi set otišao na Noletovu stranu – 6:3.

Drugi set je bio ipak nešto malo teži. Susreo se, trenutno drugi teniser svijeta, i sa prvom brejk loptom na turniru ali je jednim asom neutralisao prijetnju Džejkoba Finlija.

Ponovo je jedan brejk odlučio sudbinu drugog seta kojeg je Novak osvojio rezultatom – 6:4.

Početak trećeg seta bio je nervozan ukoliko ste Finli. Pokušao je još agresivnije što je kao rezultat imalo da Đoković dosta rano dođe do brejka. Do brejka kojeg ipak nije uspio da sačuva jer je Britanac odmah uzvratio.

Srpski teniser je bio dosta nervozan u trećem setu, bilo je momenata kada nije birao prave udarce. U dosta momenata onih njegovih karakterističnih pogleda ka svojoj loži.

Rezultat toga je bio da, pomalo iznenađujuće, Novak izgubi treći set – 7:5.

Četvrti set je počeo dosta tromo sa strane srpskog tenisera. Noge su pomalo izgledale teško, nedostajalo je one vatre.

Čak je u jednom momentu morao da spašava i brejk lopte i utisak je da je upravo u tom momentu taj četvrti set počeo da se okreće na njegovu stranu.

Đoković je pronašao rješenje i pobijedio u svom meču drugog kola – 7:5.

Stiče se utisak da će Srbin morati mnogo više u nastavku turnira ukoliko želi da dođe do same završnice.

Kada je u pitanju naredni protivnik, Novak u trećem kolu čeka boljeg iz duela Tomas Ečeveri – Aleksej Popirin.

CATEGORIES
Share This