“Predlažemo da Srpska prva u BiH uvede skeniranje glasačkih listića” Unčanin potvrdio da Selak ide na sastanak o izbornom zakonu

“Predlažemo da Srpska prva u BiH uvede skeniranje glasačkih listića” Unčanin potvrdio da Selak ide na sastanak o izbornom zakonu

Portparol Socijalističke partije Srpske Milan Unčanin izjavio je da će SPS podržati sve prijedloge koji za cilj imaju demokratizaciju izbornog procesa.

Unčanin je potvrdio da će se predsjednik SPS Goran Selak odazvati pozivu na sastanak lidera parlamentarnih stranaka, koji će biti održan 8. januara u Narodnoj skupštini.

-SPS podržava sve demokratske prijedloge koji će unaprijediti izborni proces i obezbijediti poštene izbore. Smatramo da entiteti treba da budu odgovorni za provođenje izbora za entitetski i lokalni nivo vlasti. SPS predlaže da Republika Srpska novim zakonom prva u BiH uvede i skenere za biometrijski otisak prsta i lične karte, kao i opremu za skeniranje glasačkih listića, kako bismo obezbjedili potpuno pravedne izbore – izjavio je porptarol SPS.

-Član 1.1. Izbornog zakona BiH nedvosmisleno potvrđuje da se Izborni zakon BiH odnosi samo na izbor poslanika i delegata PS BiH, te članova Predsjedništva BiH, dok se za ostale nivoe vlasti tim zakonom utvrđuju samo osnovni principi. Iz zakonske konstrukcije jasno proizilazi da entiteti imaju pravo da organizuju i provode izbore koji se odnose na entitetski i lokalni nivo vlasti – zaključuje Unčanin, koji je diplomirani politikolog.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This