Nešković preuzeo dužnost delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Nešković preuzeo dužnost delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Na konstitutivnoj sjednici, koja je održana 17. februara u Sarajevu, uspostavljen je novi saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji čini 15 delegata, od kojih je 5 Srba iz Republike Srpske i po 5 Bošnjaka i Hrvata iz Federacije BiH.

Dužnost delegata iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je preuzeo i Želimir Nešković iz Lopara, koji je bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Doma zdravlja Lopare.

Pored Želimira Neškovića, koji je člana SDS-a, dužnost delegata u navedenom parlamentarnom tijelu preuzeli su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić svi iz SNSD-a.
Iz Kluba Hrvata delegati su Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić iz HDZ-a, Ilija Cvitanović /HDZ 1990/ i Zlatko Miletić /Za nove generacije/.

Šefik DŽaferović i Safet Softić iz SDA, DŽenan Đonlagić iz DF-a, Kemal Ademović iz NiP-a i DŽemal Smajić /SBiH/, su preuzeli funkcije delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i sačinjavaju Klub Bošnjaka.

(Opština Lopare)

CATEGORIES
Share This