SNSD-Trojka-HDZ je najbahatija grupa ne samo u BiH

SNSD-Trojka-HDZ je najbahatija grupa ne samo u BiH

Sve o nesposobnosti i bezobrazluku aktuelne vlasti govori činjenica da su nas doveli u situaciju da nisu bili u stanju da ispoštuju rok za razvojne projekte EU, čime bi BiH bila u mogućnosti da dobije blizu 2 milijarde KM, od čega je trećina nepovratno. Tolika količina neodgovornosti je nevjerovatna, čak i za njih.

Rekao je ovo Branislav Borenović, predsjednik PDP, komentarišući činjenicu da vlast nije provela neophodne reforme koje bi nam obezbijedile sredstva u oblastima ekonomije, poljoprivrede, energetike, infrastrukture…

– BiH je jedina od šeset zemalja regije koja nije ispunila uslove za dobijanje sredstava. Sada produžavaju sami sebi rok do ponedeljka, utorka… i moljakaće EU da prihvati. Vlast SNSD-Trojka-HDZ na nivou BiH, a koja dominantno vlada i u Republici Srpskoj i FBiH je najneodgovornija, najbezobraznija i najbahatija grupa ljudi, ne samo u BiH, nego i šire. Kada treba ispuniti uslove za projekte koji će svima biti od koristi, to nisu u stanju, a kada treba povećavati budžet i grabiti iz njega za svoj džep, to jako dobro znaju – kaže Borenović.

Ističe da, kada se to uzme u obzir, koalicija SNSD-Trojka-HDZ jako dobro funkcioniše.

– Ne kasne da popune fotelje, da imenuju ministre i direktore, pošalju ambasadore, troše budžete, ne kasne da kupuju automobile, zgrade i ne kasne da kreiraju tenzije. Za to su veoma sposobni. A našim građanima mogu reći samo jedno: kada se vozite putevima punim rupa, kada ne dobijete podršku za pokretanje posla, kada kasne ili ne rastu podsticaji za poljoprivredu, kada vam poskupi struja, kada primite mizernu platu ili je uopšte nemate, kada se u svojoj zemlji osjetite kao građani trećeg reda, samo pogledajte u neodgovorne političare koji vam svaki dan prijete ratom i nemirima, a iza te fasade odlično sarađuju kada trebaju vaše pare strpati u svoj džep – poručuje Borenović.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This