Borenović traži odgovor od EU: Da li je BiH uvela sankcije Rusiji?

Borenović traži odgovor od EU: Da li je BiH uvela sankcije Rusiji?

– Da li je Bosna i Hercegovina pristupila bilo kojoj deklaraciji ili drugim mjerama EU protiv Rusije i kojim tačno – navodi se, između ostalog, u pismu koje je kider PDP-a uputio evropskim zvaničnicima Žozepu Borelju i Angelini Ajhorst.

 Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, putem Delegacije EU u BiH, uputio je pismo visokom predstavniku za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Žozepu Borelju i izvršnoj direktorici Evropske službe za spoljne poslove za Evropu Angelini Ajhorst, u kojem navodi da je jako važno da se dostave precizne informacije da li se BiH pridružila sankcijama EU protiv Rusije i kojim tačno.

– Кao lider parlamentarne stranke, ali i kao poslanik izabran od naroda, poštujući evropske i demokratske principe transparentnosti i istine, osjećam dužnost da se zainteresovanoj javnosti pruže tačni i jasni odgovori na pitanja od opšteg značaja. Budući da je članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović demantovala javne izjave iz EU i navela da se BiH nije pridružila sankcijama Evropske unije protiv Ruske Federacije, očekujem od vas precizne podatke da li je Bosna i Hercegovina pristupila bilo kojoj deklaraciji ili drugim mjerama EU protiv Rusije i kojim tačno – navodi se, između ostalog, u pismu.

Borenović podsjeća da je isto pitanje uputio i Savjetu ministara BiH:

– Кao poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH već devet mjeseci ne mogu da dobijem odgovor na ovo pitanje od Savjeta ministara. Svakako da ću pitanje ponoviti domaćim institucijama, ali očekujem precizan odgovor i od najviših zvaničnika EU. Vrijeme je da konačno dobijemo jasan i tačan odgovor – rekao je Borenović.

(BN) Foto: Tanjug/Arhiva

CATEGORIES
Share This