“Neka sami gutaju svoje žabe” SDS odbio poziv na sastanak sa vladajućom koalicijom Srpske oko bojkota izbora

“Neka sami gutaju svoje žabe” SDS odbio poziv na sastanak sa vladajućom koalicijom Srpske oko bojkota izbora

Predsjednik SDS Milan Miličević odgovorio je na jučerašnji poziv vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da svi zajedno bojkotuju izbore, koji bi bili provedeni po Izbornom zakonu BiH.

Nemamo šta da se dogovaramo i pregovaramo sa SNSD, čiji je vrh prije samo par dana na sav glas licemjerno prozivao opoziciju i SDS za nacionalnu izdaju uz lažnu konstrukciju o predavanju gradova Republike Srpske bošnjačkim strankama – istakao je Miličević.

On poručuje da je cilj poziva SNSD, predsjednika Srpske Milorada Dodika i predsjednika Narodne skupštine RS, Nenada Stevandića prema opoziciji “licemjerno pravljenje alibija za učešće na izborima po pravilima Centralne izborne komisije, to jest ranije najavljeno gutanje žaba”.

Miličević ističe da oni svojim ponašanjem ko zna koji put derogiraju institucije Republike Srpske i usvojene odluke u Narodnoj skupštini o izbornom zakonu “po kojem nikada nisu ni imali namjeru da sprovedu izbore, istovremeno usvajajući finansiranje zajedničkih institucija među kojima je i CIK”.

– S obzirom na to da su shvatili da javnost nije nasjela na lažnu patriotsku priču o organizaciji lokalnih izbora po izbornom zakonu RS, sada pokušavaju da opoziciju uvuku u novu zamku nacionalnog jedinstva, koje SNSD ruši godinama unazad – poručio je Miličević.

Dodao je da SDS “u toj predstavi neće učestvovati”.

– SNSD i njegovi sateliti neka sami gutaju svoje žabe – poručio je Miličević.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This