Ukrajina napala Rusiju sa preko 100 dronova (VIDEO)

Ukrajina napala Rusiju sa preko 100 dronova (VIDEO)

Ukrajina je tokom prethodne noći napala mete u nekoliko ruskih oblasti sa više od 100 bespilotnih letelica!

Ministarstvo obrane Rusije saopštilo je da su PVO snage i jedinice Crnomorske flote uništile 102 ukrajinska drona i šest bespilotnih čamaca.

– Tokom protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade pomoću bespilotnih letelica i bespilotnih čamaca Ratne mornarice Ukrajine na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije – navodi se u saopštenju.

Dežurne ruske PVO snage oborile su 51 dron iznad teritorije poluostrva Krim i 44 bespilotne letelice iznad teritorije Krasnodarskog kraja. Šest bespilotnih letelica iznad oboreno je iznad teritorije Belgorodske oblasti i jedna nad teritorijom Kurska.

– Pomorska avijacija i patrolni čamci Crnomorske flote uništili su šest bespilotnih čamaca u Crnom moru – saopštilo je ministarstvo.

Među metama bile su luka u Novorosijsku i skladište nafte u Tuapseu. Na snimcima se vidi veliki požar u skladištu nafte. Guverner Krasnodarske teritorije Venijamin Kondratjev rekao je da požar nastao zbog pada ostataka pogođene bespilotne letelice i da nije bilo povređenih u napadu. Tuapse je inače udaljen oko 500 kilometara od linije fronta.

Više od 30 eksplozija odjeknulo je tokom noći u Novorosijsku.

Stanovnici navode za lokalne medije da su eksplozije odjekivale satima i da je u pitanju najmasovniji napad bespilotnim letelicama na Novorosijsk od početka sukoba u Ukrajini. Tokom vazdušnog napada bio je zaustavljen i javni prevoz.

Vojni blogeri navode da je u Sevastopolju pogođena trafostanica i da je grad delimično bez struje. Lokalne vlasti otkazale su u petak ujutru nastavu u školama i aktivnosti u vrtićima dok se energetski sistem potpuno ne oporavi.

(Kurir)

CATEGORIES
Share This