Miličević: Ovo je politička i moralna pobjeda SDS-a

Miličević: Ovo je politička i moralna pobjeda SDS-a

On je rekao da ovo nije dobro samo za SDS jer unosi potpuno novi pristup jer sada bilo koji nivo vlasti nema pravo da se opredjeljuje kome će povjeriti učešće na izborima.

„SDS volja naroda i i dalje na snazi“, rekao je Miličević i naglasio da je borba tek na pola puta.

Kaže da su se Ustavnom sudu BiH obratili kako bi sutra eventualno mogli da se obraćaju međunarodnim pravnim instancama.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Jovica Radulović je rekao da iako se radi o privremenoj mjeri već je doveden u pitanje kredibilitet i legitimitet lokalnih izbora.

„Šta god da bude odlučio Ustavni sud BiH, znamo da se na odluke čeka godinu ili dvije dana, tada ćemo moći komentarisati ali će rezultati lokalnih izbora tada već biti implementirani“, rekao je Radulović.

Kaže da sada traže vraćanje u pređašnje stanje kako bi SDS-u bili omogućeni isto uslovi kao drugim političkim subjektima.

Kada je u pitanju odluka Gradskog odbora SDS-a Banja Luka da na lokalnim izborima za kandidata za gradonačelnika Banjaluke podrži predsednika Narodnog fronta Jelenu Trivić, predsjednik SDS-a Milan Miličević kaže da ne očekuje da će to prouzrokovati probleme unutar opozicije.

„Odluka Gradskog odbora je donesena na demokratski način i ja kao predsjednik ali i rukovodstvo smo na pitanja medija govorili da će konačna odluka bili odluka Gradskog odbora“, rekao je Miličević.

„Oni koji žive u Banjaluci najbolje većinski znaju šta je dobro za Srpsku demokratsku stranku“, rekao je Miličević.

Što se tiče reakcija iz PDP-a ili Narodnog fronta, kaže da ih lično nije dobio.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This