SDS Istočno Novo Sarajevo podnio krivičnu prijavu zbog falsifikovanja potpisa

SDS Istočno Novo Sarajevo podnio krivičnu prijavu zbog falsifikovanja potpisa

Povodom sporne prijave za lokalne izbore iz SDS Istočno Novo Sarajevo su se oglasili saopštenjemza jkavnost u kojem se kaže da je ovaj podbor „izvršio sve potrebne aktivnosti u procesu prijave novog političkog subjekta, SDS – Volja naroda, za predstojeće lokalne izbore. Prikupljeno je i više od 200 potpisa naših članova, što je prema pravilima CIK-a uslov za ovjeru političkog subjekta, od čega zavisi učešće na lokalnim izborima.

OO SDS Istočno Novo Sarajevo odbacuje sve navode da je došlo do „tehničke greške“ ili „nesporazuma“ ili da za ovaj politički subjekt „nije sakupljen dovoljan broj potpisa“, navodi se u saopštenju i dodaje:

Lista s 206 potpisa za ovjeru SDS – Volja naroda i učešće na izborima za odbornička mjesta u Opštini Istočno Novo Sarajevo predata je osobi ovlašćenoj da u ime SDS obavi sve pravne radnje u CIK BiH. Mećutim, CIK BiH nije ovjerila SDS Volja naroda Istočno Novo Sarajevo zbog, kako je navedeno, nedovoljnog broja potpisa.

OO SDS Istočno Novo Sarajevo je u posjedu liste koja je predata CIK BiH na kojoj se nalaze falsifikovani potpisi naših članova. Nakon analize liste, OO SDS Istočno Novo Sarajevo podnio je krivičnu prijavu zbog falsifikovanja više od 200 potpisa naših članova i zloupotrebe protiv odgovornih lica. Nadležnim pravosudnim organima predata su  dokumenta i dokazi, te očekujemo da nadležne instutucije utvrde kako je došlo do ove neprijatne situacije. Pravda će time biti samo djelimično zadovoljena, jer je počinjeno nedjelo i falsifikat, pa je SDS – volja naroda Istočno Novo Sarajevo eliminisan iz izborne utrke za novi saziv lokalnog parlamenta.

O daljem političkom djelovanju SDS Istočno Novo Sarajevo na predstojećim lokalnim izborima javnost će biti blagovremeno obaviještena, kažu u saopštenju iz ovog odbora.

ISTOK

CATEGORIES
Share This