Formiranje vlasti od značaja za evropski put BiH

Formiranje vlasti od značaja za evropski put BiH

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u razgovoru sa ambasadorom Francuske u BiH Кristin Tudik da je uspostavljanje legitimne i funkcionalne vlasti na svim nivoima u BiH od velikog značaja za evropski put.

Dodik je istakao važnost unutrašnjeg dijaloga svih političkih aktera u BiH o značajnim pitanjima i projektima od važnosti za sve njene građane, saopšteno je iz Кabineta predsjednika Republike.

Oni su razgovarali u Banjaluci o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Republici Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Dodik je istakao da od političke stabilnosti zavise brojna inostrana ulaganja, te podsjetio da je Srpska pokazala puni demokratski kapacitet i sposobnost da u kratkom roku poslije izbora formira Vladu i usvoji strateške dokumente, što je preduslov za sistemsko rješavanje ekonomskih i socijalnih problema.

Sagovornici su ocijenili da postoji mnogo oblasti u kojima Republika Srpska i Francuska mogu da sarađuju, pri čemu je izraženo uverenje da će se, u narednom periodu odnosi dalje produbljivati i razvijati s ciljem doprinosa privrednom rastu i razvoju, povećanju broja investicija, radnih mjesta i boljem standardu.

(Srna Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This