Evo šta je rekao o sastanku sa Putinom: Dodik najavio da će posjetiti Rusiju u novembru

Evo šta je rekao o sastanku sa Putinom: Dodik najavio da će posjetiti Rusiju u novembru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će početkom narednog mjeseca posjetiti Rusiju, gdje će se, kako očekuje, sastati sa rukovodstvom te zemlje.

Početkom novembra odlazim u Rusiju u okviru naših redovnih susreta sa najvažnijim ljudima te zemlje. Razgovaraćemo o aktuelnim pitanjima u našim bilateralnim odnosima, koji se razvijaju i prijateljski su po prirodi, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju – rekao je Dodik za RIA Novosti.

Dodik je rekao da će tokom posjete Rusiji početkom narednog mjeseca jedna od glavnih tema biti gradnja gasovoda koji bi dostavljao ruski gas preko Srbije u Srpsku.

– Neprestano se govori o gasovodu i to pitanje ne postavlja Rusija, već bošnjački političari koji sa svojom proameričkom politikom godinama pokušavaju da otkažu taj projekat – naglasio je Dodik za RIA Novosti.

On je rekao da treba pokušati iskoristiti alternativna rješenja koja kako bi prevazišli tu prepreku i nastavili dalje.

Prema njegovim riječima, jedno od alternativnih rješenja je “određena modernizacija” postojećeg gasovoda između Srbije i Republike Srpske, čime bi se pojačala količina isporuke gasa.

Odgovarajući na pitanje da li su tokom njegovog boravka u Rusiji planirani susreti sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, Dodik je rekao da se još radi na programu sastanaka.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This