Dodik se hvalio projektima, novac tražio i u Turskoj

Dodik se hvalio projektima, novac tražio i u Turskoj

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština iz sastava grada, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je otkrio da je tokom boravka u Turskoj tražio novac za izgradnju putne infrastrukture Istočnog Sarajeva.

Dodik se nakon ovog sastanka pohvalio započetim i završenim projektima u Istočnom Sarajevu i obećao nove…

„Razgovarali smo o svim projektima od Sokoca do Trnova, markirali ih i rekli kako ih možemo rješavati. Imamo potencijal za tako nešto. Ove lokalne zajednice su finansijski stabilne i organizovane.

Naravno da nam treba daleko veći standard, ali dobro se krećemo. Niko ne može da kaže da razglednica ovog kraja nije promjenjena dramatično u proteklih 15 godina.

Samo cinici koji bi mogli da prigovaraju uvijek bi našli nešto da nije završeno. Ja sam bio u milionskim gradovima sa velikom istorijom i oni uvijek imaju nešto što završavaju. Tako i mi ovde“, rekao je Dodik.

On je govorio i o nedavnom boravku u Antaliji…

„Sada kada sam boravio u Turskoj razgovaralo se ponovo o trasi koja ide od Višegrada do Istočnog Sarajeva i načinu kako ćemo je finansirati, šta na tom planu da radimo, ali nismo zaboravili ni traku, cestu koja ide odavde do Pala, Sokoca, Han Pijeska do Zvornika“.

Dodik je rekao i da je ponosan na izgled Istočnog Sarajeva „ništa od ovoga nije postojalo prije 15 godina, osim nekoliko oronulih zgrada i loših saobraćajnica. Danas je to urbani i divno sređen grad“, zaključio je Dodik.

(BN)  Foto: Srna

CATEGORIES
Share This