Đurić: Pokretači smjene Petrovića nisu dostojni toga

Đurić: Pokretači smjene Petrovića nisu dostojni toga

– Da li su pokretači smjene zaista dostojni ovakvog prijedloga, ako se zna da među njima ima osuđenih za određena krivična djela, sticanja diploma kroz njihovu kupovinu i zauzimanje mjesta onim koji su od njih takva mjesta više zaslužil“, naveo je akademik Đurić.

– Otkud baš sada da smjenjuju gradonačelnika Bijeljine i da li su navedeni razlozi zaista takvi da treba mijenjati čovjeka koji je u dvije godine dobio povjerenje građana na listama gdje se kandidovao. Ako je tačan razlog da je nezakonito vršeno zapošljavanje u Gradskoj upravi više od stotinu radnika, onda bi vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj trebalo davno raspustiti i zabraniti im da izlaze na izbore.

Ovo je stav akademika iz Bijeljine Neđa Đurića povodom referenduma o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji će biti održan 19. marta. Odluku o referendumu izglasala je skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD-om.

„Nije problem što je pokrenuta smjena načelnika, već su problem oni koji su to pokrenuli. Da li su pokretači smjene zaista dostojni ovakvog prijedloga, ako se zna da među njima ima osuđenih za određena krivična djela, sticanja diploma kroz njihovu kupovinu i zauzimanje mjesta onim koji su od njih takva mjesta više zaslužil“, naveo je akademik Đurić.

On dodaje da ima od strane opozicije i dobrih prijedloga, ali nisu uspjeli ili htjeli sa gradonačelnikom uspostaviti saradnju.

„Tako su se sjedinili sa onima koji su narušili njihov dignitet, pa su postali isti“, zaključuje akademik.

Najlošije, kaže, što nam se moglo desiti je da smo svi isti te izjednačili osobe iz kriminalnog i drugog lošeg miljea sa ozbiljnim i odgovornim ličnostima kojih ima mnogo više od običnog građanina do vrhunskog intelektiualca.

„Zašto smo dozvolili da nas tako mali broj loših ljudi (nažalost u vlasti ih je vremenom sve više) uvuče u kolo koje oni vode, tako da smo postali svi isti. Ipak nismo svi isti i to treba da pokaže i Referendum o opozivu gradonačelnika“, zaključio je akademik iz Bijeljine Neđo Đurić.

(BN)

CATEGORIES
Share This