Đajić na partijskom sastanku poručio da Dodika ne treba gledati kao predsjednika stranke već da stvari „uzmu u svoje ruke“

Đajić na partijskom sastanku poručio da Dodika ne treba gledati kao predsjednika stranke već da stvari „uzmu u svoje ruke“

„Milorada Dodika ne možemo gledati kao predsjednika naše partije već mi moramo preuzeti stranačke stvari u svoje ruke“, poručio je sinoć u punoj sali u krugu Čajaveca partijskim kolegama predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, Vlado Đajić, saznaje Srpskainfo od izvora koji su prisustvovali sastanku.

Prema tvrdnjama našeg izvora Đajić je većinu sastanka govorio o „nezakonitostima“ gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

Naš sagovornik kaže da je Đajić pomenuo i to da je Stanivuković skupio potpise za održavanje Skupštine grada Banjaluka i da to treba spriječiti.

Milorad Dodik i Vlado Đajić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– U jednom momentu se dotakao i predsjednika SNSD Milorada Dodika navodeći kako njega ne treba miješati u događanja u Banjaluci i odluke koje donesu – navodi naš izvor iz vrha stranke.

Ističe da je Đajić, između ostalog, naveo kako Dodik treba da se bavi visokom politikom, odnosno „državnim“ problemima, a da lokalne trebaju „oni da preuzmu“.

– U ovom trenutku mi njega ne možemo gledati kao našeg predsjednika partije, već kao predsjednika države. Ove partijske stvari treba da mi preuzmemo i da mi to radimo, da ga tu ne trošimo jer ima drugih ozbiljnijih problema – rekao je Đajić.

Podsjećamo, Đajić je juče sazvao sastanak u prostorijama Gradskog odbora SNSD Banjaluka na koji su došli predsjednici mjesnih odbora, funkcioneri SNSD iz Banjaluke, odbornici, poslanici, predstavnici Aktiva žena SNDS Banjaluka, Udruženja penzionera SNSD Banjaluka i Aktiva mladih SNSD Banjaluka.

Sastanak je, kako se navodi iz banjalučkog SNSD, „održan s ciljem da se uvede red i zakon u funkcionisanju Grada Banjaluka“.

Nakon sastanka Đajić je zaprijetio da u slučaju da bude sazvana sjednica Skupštine grada Banjaluka bez SNSD i predsjednika Skupštine, podići će se borci, svi članovi i simpatizeri SNSD i pozvati građane da izvrše blokadu Banjaluke.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This